Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kiszivárgott, hogy előfizetős oldalon dolgozik a Twitter, kilőtt az árfolyama

Meghirdetett állásaik leírásából szűrték le szemfülesek, hogy a Gryphon kódnév alatt futó szolgáltatásfejlesztésük egy előfizetői platform lehet. 

Az álláshirdetés szövege szerint a Twitter olyan mérnököket keres, akik “egy új felület létrehozásában vesznek részt” és “létrehoznak egy előfizetőket menedzselő felületet is” – számolt be a forbes.com 

Advertisement

Ahogy a médiában híre kelt, az álláshirdetéseket azonnal megváltoztatták és sem a Gryphon nevet, sem az előfizetői rendszert nem említették máshol.

A hírzárlat ellenére szerda reggel 8 százalékos emelkedést mutattak a Twitter részvényei. 

A Twitter még 2017-ben indított egy felmérést a felhasználói között, hogy mekkora részük lenne hajlandó csatlakozni egy olyan rendszerhez, ami csak előfizetésen keresztül tesz elérhetővé egyes infókat, mint a részletes analitika, rendkívüli hírek és egy profil követőinek tweetjei. 

Sajtóértesülések szerint az új működés hasonló lehet a Patreon és a Substack rendszeréhez, ahol megengedik egyes kiemelt tartalomgyártóknak, hogy fizetőkapu mögé rejthessék egyes tartalmaikat. 

Jelenleg a Twitter bevételeinek 80 százaléka jön hirdetésekből, ez 2020-ban jócskán megcsappant a koronavírus-járvány okozta válság miatt.

A cég legfőbb riválisa, a Facebook is nehéz időket él, számos nagy hirdető csatlakozott a bojkotthoz, hogy gyűlöletbeszéd kiszűrésére kényszerítse a platformot. A Twitter nagyobb botrány nélkül megúszta ugyanezt, ők pecsétekkel informálják a felhasználókat egy-egy tweet tartalmáról. 

 

"Minden paranoiás engem üldöz."