F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Kinézhette magának a Lufthansa a Wizz Airt?

Folyamatosan keresi a felvásárlási célpontokat a Lufthansa az európai légitársaságok körében hálózatának és flottájának a bővítése érdekében, de akvizíciós politikájának fontos célja a többi vezető légitársaság terjeszkedésének a megakadályozása is – írta a német Handelsblattra hivatkozva a Világgazdaság.

A frankfurti székhelyű vállalat újrakezdte a tárgyalásokat egy esetleges befektetésről a gyengélkedő Alitaliába, és informális ajánlatot tett a skandináv diszkontcégre, a Norwegianre is. A lap azt írja: az elemzők szerint a Wizz Air is nagyon vonzóvá vált a Lufthansa szemében, mivel ez a cég szerezte meg a csődbe ment brit Monarch légitársaság – Londonhoz közeli – lutoni slotjait.

A Lufthansa korábban már felvásárolta több versenytársát és az Air Berlint is.

Váradi Józseffel legutóbb a novemberi Forbesban beszélgettünk a Wizz Air jövőjével kapcsolatban, akkor azt mondta, hogy öt éven belül

„dupla ekkorák leszünk, több mint 200 géppel, és elviszünk évente 60-70 millió utast”. 

A cégnek 2013-ban 45 gépe volt, idén már 100 darab fölött van a flotta, és 275 millió euró nettó profitot termeltek 2018-ban.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő