Üzlet

A karácsonyi hajrában Budapesten is elrajtolt csehek online szupermarkete, négy óra alatt ígérik a kiszállítást

Nagy Zsolt
2019. december 20. 2 perc olvasás

Egyelőre csak tesztüzemmel, de elindult a Kifli.hu, a cseh Rohlik.cz magyar változata.

„A magyar piac nagyon hasonló a cseh piachoz” – érvelt Tomas Cupr, a Rohlik.cz alapítója még októberben a Forbesnak adott interjúján, amikor eldőlt, hogy Budapesten is elindulnak. A vállalkozónak nem ez az első nagy online biznisze, a cseh ételkiszállító startup, a Dame Jidlo (lényegében a cseh Netpincér) és a kuponos Slevomat (ami pedig a Bónusz Brigád cseh verziója) is az ő nevéhez köthető.

A Rohlikkal kapcsolatban nagy tervei vannak. „Ezzel tényleg tudok változtatni az emberek életén – kuponokkal meg pizzával nem igazán.

Öt éve nem voltam szupermarketben, és el sem tudom képzelni, hogy ott vesztegessem az időmet, miközben játszhatnék a parkban a kislányommal!”

– mondta az interjúban.

A kérdés az, hogy vajon a magyarok pénztárcája mit fog szólni az árakhoz. Konkurencia van, de Tomas szerint ők inkább a szolgáltatás minőségére hajtanak, mintsem arra, hogy olcsóbbak legyenek a nagyoknál. A kínálat tekintetében nem csak élelmiszert, hanem autóápolási termékeket, irodai felszerelést, állateledelt is lehet találni, illetve kifejezetten delikáteszekben kapható ételek és alapanyagok is rendelhetőek.

A kifli.hu jelenleg tesztüzemmel fut, és az oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy jelenleg még előfordulnak hibák a rendszerben, szóval érdemes körültekintően eljárni a rendeléskor.

A kifli.hu-ról és alapítójáról, Tomas Cuprról és a tervezett magyarországi indulásról a Forbes magazin 2019. októberi számában írtunk először.

Fotó: Orbital Strangers
Tomas Cupr, a kifli.hu alapítója. Fotó: Orbital Strangers
A 2019. októberi Forbes címlapja: a Julius-K9 kutyahám kitalálói.