Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ketrecharcos bajnokból szeszfőző – Conor McGregor saját ír whiskeymárkát indít

A világ negyedik legjobban fizetett sportolója a szeszesital-piacra törne be a Proper No. Twelve branddel.

Conor McGregor az elmúlt évtizedben az ismeretlenségből a világ egyik leghíresebb és legnézettebb küzdősportolójává küzdötte fel magát. Karrierjét 2008-ban kezdte MMA-val, 2012-ben pehelysúlyban és könnyűsúlyban is csúcsra ért és megszerezte a londoni Cage Warriors övét.  Az ír harcos ezután átigazolt az amerikai Ultimate Fight Championship (UFC)  szervezethez, ahol a 2015-ös címmérkőzés rekordidejű, 13 perc alatti kiütésével lett bajnok.

Felemelkedése alatt a világ egyik legnézettebb bunyósává nőtte ki magát: a Diaz-McGregor viadal máig tartja a rekordot mint a világ legnézettebb MMA-eseménye, az első próbálkozása a boxszal 2017-ben, rögtön Floyd Mayweather ellen pedig a történelem második legnézettebb boxmérkőzése, 4,3 millió néző fizetett azért, hogy lássa. Így nem meglepő, hogy

McGregor a Forbes 2018-as világ legjobban fizetett sportolók listáján a negyedik helyezést érte el, tavaly 99 millió dollárt verekedett össze.

Csak olyan sztárok előzték meg, mint Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és (persze) Floyd Mayweather. Jó érzékkel használja ki a felhajtást körülötte, az emelkedő csillagát mutatja, hogy az ír bunyós nevére kerestek rá a legtöbbször Google keresőjében.

Legújabb húzásával a szeszesital-piacra tör be: szeptemberben indította el saját ír whiskey-szériáját, a Proper No. Twelve márkát, az amerikai Forbes szerzője pedig már ki is próbálta a párlatot.

McGregor nem maga állította össze a receptet, hanem David Elders mesterfőzőt igazolta le, aki éveken át a Guinness dublini főzdéjében dolgozott. A whiskey helyi alapanyagokból készül, írországi forrásvízzel, a desztillálást az Ír-sziget legendás főzdéjében, az Old Bushmills Distillery-ben végezték.

Az italt széles vállú, borostyánzöld üvegbe palackozzák, fekete címkén koronázott oroszlán logóval. Palackját 25 dollárért (7 ezer forintért) forgalmazzák, és minden eladott darab után 5 dollárt jótékony célokra fogja adományozni. McGregor elmondása szerint ez neki nem az üzletről szól elsősorban, hanem a szenvedélyről és dublini gyerekként a gyökerei ápolásáról.

Borítókép: Conor McGregor // Facebook

Oszd meg!