Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Orbital Strangers

Készülnek az ünnepekre is, másfélszeresére nőtt Magyarország vezető csomagautomata-hálózata

A száz százalékban magyar tulajdonú Foxpost a fejlesztéseknek köszönhetően már közel 50 településen van jelen, több mint 100 automatával a legforgalmasabb plázákban.

A Foxpost Zrt. mind a lefedett települések, mind a csomagautomaták tekintetében növekedést ért el – közölte a Forbes.hu-val a társaság. Úgy látszik, alaposan rákészülnek az idei karácsonyi szezonra. A kiscsomagos kiszállítás ugyanis főleg a webshopok növekvő forgalmának köszönhető, és tavaly az ünnepi szezonban akkora volt a boom, hogy a legtöbb szolgáltató nem is bírta az iramot, vagy egyszerűen csomaglimitet vezetett be.

A küldemények megrendelőire és feladóira már 103 készülék vár a Foxpost hálózatában, az eddigi 33 település után pedig 15 városban és 4 budapesti kerületben vehető igénybe a piros rókás szolgáltatás. A cég a növekvő igényekre válaszolva Budapest mellett 9 vidéki városban erősítette tovább jelenlétét azzal, hogy a meglévőkön túl újabb automatákat állított üzembe. A fejlesztések miatt az interneten, webáruházakban vagy apróhirdetési oldalakon vásárolt áruk átvétele kényelmesebb és gyorsabb lehet.

A Foxpost Zrt. vezérigazgatója és társalapítója, Bengyel Ádám elmondta, hogy

a tavalyi több mint 400 millió forint után idén 600 milliós, jövőre pedig egymilliárd forint feletti árbevételt terveznek. A cég a teljes nyereséget fejlesztésekre és hálózatépítésre fordítja.

A Foxpost legnagyobb előnye, hogy az automaták miatt gyorsítja a csomag átvételét és megúszható a sorban állás. Van lehetőség otthoni átvételre is, a futárok kétórás időintervallumban kézbesítik a csomagot.

A 2015-ben alapított Foxpost Zrt. Magyarország legnagyobb automata csomagküldéssel foglalkozó vállalata, korábban felvásárolta -a vele egyidőben induló – közvetlen konkurensét is, a Weboxot is. A cég országszerte 48 településen 103 automatát üzemeltet, melyek több mint 5 millió ember számára érhetők el. Szolgáltatásaikat több mint félmillióan használják, eddig több mint 1,7 millió csomagot kézbesítettek. A cégről korábban a Forbes.hu-n is írtunk.

Netes vásárlás: az ingyenes kiszállítási opcióknak valószínűleg lőttek

Borítókép: Orbital Strangers

Oszd meg!