Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Kasza Tibi Facebook

Kasza Tibi és Rubint Réka az élen, de Hosszú Katinka sem panaszkodhat, noha kissé elmarad Orbán Viktor mögött

Kasza Tibor az egyetlen olyan magyar celeb, akinek egymilliós Facebook-tábora van, de Rubint Réka is alulról súrolja a milliót a maga 922 ezer lájkolójával. Megérkezett a Fészbuker.hu celeblistája a legnagyobb közösségi oldal januári adatai alapján.

Ahhoz, hogy valakinek esélye legyen bekerülni a tíz leglájkoltabb magyar celeb közé, legalább 360 ezer facebookozó felfelé mutató hüvelykujjára van szüksége – pontosan ennyivel áll a 10. helyen Rúzsa Magdolna, akit egy másik megasztáros, Molnár Ferenc Caramel előz 405 ezer lájkolóval.

Kasza és Rubint az élen

Nyolcadik helyen áll Bálint gazda 426 ezerrel (mikor ezt a cikket írjuk, már 427 ezer felett áll az idős kertész oldala), majd Sebestyén Balázs (449 ezer), L.L. Junior (457 ezer), Kiss Ádám (462 ezer) és Majka (476 ezer) következnek; a dobogó legalsó helyezettje az egyébként aranyt aranyra halmozó Hosszú Katinka 498 ezer fővel.

Az első helyen Kasza Tibi és Rubint Réka állnak, 1 millió és 922 ezer lájkolóval.

A két celeb tavaly is dobogós volt, a növekedésük azonban nem diktálta azonos ütemet, sőt: míg Kasza Majkával egyetemben 56 ezer új lájkolót szedett össze 2019-ig, addig Rubint elvesztett 27 ezer facebookozót.

A növekedők között egyébként sokan vannak, akik nem fértek bele a top 10-be, Vujity Tvrtko például 52 ezer fővel növelte az oldala lájkolóinak számát, Borbás Marcsi pedig a maga 44 ezer fős Facebook-oldalnövekedésével a harmadik a legtöbb facebookozót toborzó netező között.

Nem mind celeb, aki híres

Ezek a számok persze csak akkor relevánsak, ha a Fészbúker celebdefiníciója szerint értelmezzük őket – ellenkező esetben Szabó Péter motivációs tréner is felkerülhetne a maga 450 ezres táborával, sőt ő volna a növekedési lista abszolút favoritja, hiszen 123 ezer új lájkolóval növelte táborát a tavalyi évben. És ha már hírességek, megemlítendő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök oldalát több mint 643 ezren lájkolják, ami jóval több Hosszú Katinka eredményénél –

így, ha politikusokat is ide sorolnánk, ő volna a bronzérmes facebooker.

Kép: Kasza Tibi Facebook

Oszd meg!