Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jövőre lesz igazi magánkórház az ország legnagyobb magánkórháza

Szép, hogy egyre több helyen lehet kulturáltan, időpontra magánrendelésekre és kisműtétekre járni vagy szülni, de az igazi áttörést az hozná, ha a hazai magánkórházak klasszikus nagyműtéteket is végeznének, és széles spektrumú fekvőbeteg-ellátást is nyújtanának. A piac legnagyobb szereplője jövőre ígéri ezt az ugrást.

A Forbes decemberi száma már a standokon Böjte Csabával a címlapon, belül 5 regénybe illően fordulatos életúttal, és egy listával a legnagyobb magyar filantrópokról.

De ebben a számban olvasható egy cikk a Duna Medical Centerről is – Bartók János, nyáron kinevezett vezérigazgató nekünk beszélt először arról, mi is készül a dél-pesti Duna-parton. Ugyanis a tervek szerint a már most is 41 szakmát képviselő, de még főleg járóbeteg szakrendelésre és kisebb sebészeti beavatkozásokra szakosodott intézmény jövőre széles spektrumú fekvőbetegellátást nyújtó magánkórházzá válik. Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbetegellátással, és ami egyelőre a magyar magánkórházi mezőnyben példátlan: intenzív ellátással.

„Most 13 betegágyunk van, 130 lesz. Most több mint 200-an járnak ide dolgozni, a jövőben 650-en. Lesz 12 intenzív ágyunk és koraszülötteket ellátó osztályunk”

– érzékelteti a léptékváltást, amit a most ismert Duna Medical mellett egy háztömbbel odébb megnyíló új kórházi épület hoz majd. A legizgalmasabb kérdés az intenzív osztály, erre a hírre minden szakmabeli szeme elkerekedik, ilyesmivel ugyanis még egyetlen magánintézmény sem próbálkozott a hazai piacon. Már a kialakítását és a felszerelését is sok száz millió forintra teszik, folyamatos működtetése – állandó orvossal, több fős szakszemélyzettel, 24 órás monitorozással – meg különösen nem átlagos tétel.

Az általunk megkérdezett szakértők közül többen szkeptikusak is, mondván, tényleg sok beteg, teljes kihasználtság kell ahhoz, hogy ez megérje, de Bartók János szerint a tulajdonos – a sajtóban általában csak rejtőzködő ukrán milliárdosként emlegetett Igor Jankovszkij – ebben is elkötelezett.

Bartók János vezérigazgató az egyik kórteremben (Fotó: Orbital Strangers)

Bartók János vezérigazgató az egyik kórteremben (Fotó: Orbital Strangers)

A magazin cikkéből többek között kiderül, hogy

  • milyen felfutásra számít a tulajdonos és a menedzsment,
  • milyen területeket fed majd le a fekvőbetegellátás,
  • honnan próbálnak orvosokat és szakszemélyzetet toborozni a krónikus munkaerőhiány közepette,
  • vagy hogy mennyibe kerülnek a felszerelések, amikkel dolgoznak.

Lapozz bele a decemberi Forbesba!

Oszd meg!