Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jobb adatot vártak a magyar gazdaságról

Kijöttek a friss GDP-adatok, az elemzők jobb adatra számítottak. Az utolsó békeévben mért negyedéves adathoz képest is nőtt viszont a magyar gazdaság. 

A KSH 6,1 százalékos GDP-növekedést jelentett az év harmadik negyedévéről, vagyis az éves növekedés még mindig erőteljes, de az elemzői várakozásoktól elmarad. Az előző negyedévhez képest a gazdaság csupán 0,7 százalékkal bővült (valamennyi adat szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott). 

A GDP a nyers adatok alapján 1,5%-kal nagyobb volt a 2019. harmadik negyedévinél – vagyis a járvány előtti időszakhoz képest volt növekedés.

2021 I-III. negyedévében a gazdaság teljesítménye 7,1%-kal (a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 6,8%-kal) meghaladta az előző év azonos időszakit.

Mint az MTI írja, elemzők az egy évvel korábbihoz mérve 7,1 százalékos, az előző negyedévhez viszonyítva 1,1 százalékos növekedést vártak.

Oszd meg!