Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jeges fürdő, leölt kecske, napi böjt – tíz érdekesség a Twitter milliárdos vezéréről

Jack Dorsey, a Twitter és a digitális fizetéssel foglalkozó Square alapító vezérigazgatója a techmogulok egyébként is furcsa világában is kiemelkedik szokatlan életstílusával és szokásaival. Nem mondjuk, hogy ez a siker receptje, de egy-két pontot érdemes megfontolni.

Business Insider gyűjtése alaposan végigveszi Dorsey életének legfurcsább elemeit, mi most tíz dolgot emeltünk ki.

1, Elon Musk a kedvenc Twitter-felhasználója

A Twitter-alapító szerint Musk tweetjei létfontosságú problémákra fókuszálnak, és a tudás megosztást helyezik a központba. Dorsey egy interjúban azt is kiemelte, hogy számára külön öröm, hogy Musk kiszámíthatatlanul használja az általa kitalált platformot.

Óriási Elon Musk hatása: elég egy szó a Twitterre és elszáll egy eszköz árfolyama

2, Masszőrként is dolgozhatna

Mielőtt berobbant volna a techvilágba, Dorsey elvégzett egy hivatalos masszőr képzést is. Diplomát viszont soha nem szerzett, ugyan két egyetembe is belevágott, de végül egyiket sem fejezte be. Nem ő van ezzel egyedül a techvilágból.

11 milliárdos, aki idő előtt hagyta ott az egyetemet

3, Alig eszik valamit

A dollármilliárdos reggelit és ebédet egyáltalán nem fogyaszt, naponta csupán egyszer eszik. Hétvégente még inkább böjtöl, van, hogy két napig egyáltalán nem táplálkozik.

4, Az éves fizetése a Twitter vezérigazgatójaként alig több mint 1 dollár

2019-es Dorsey elmondta, hogy a Twitter vezérigazgatói posztjáért évente csupán 1,4 dollár üti a markát. És már is 40 százalékos bővülés az előző évhez képest, akkor ez az összeg csupán 1 dollár volt.

5, Az első tweetjét 2006-ban lőtte ki a Twitterre

„Just setting up my twttr” (csak beállítom a twttr-em) – írta ki Dorsey a platformra. A Twitter első fázisában még a twttr betűkombinációt használták, az akkor már népszerű Flickr weboldal mintájára.

Jack Dorsey, Twitter

Jack Dorsey, a Twitter alapítója. Forrás: Twitter

6, Naponta többször vesz jeges fürdőt

2016 óta rendszeresen hidroterápiás szeánszokat tart: 15 percig ül egy szaunában, majd átül egy 2 Celsius fokos kádfürdőbe. A folyamatot háromszor ismételi meg egymás után, mert a módszerrel szerinte hatékonyabb hatást ér el, mintha koffeint fogyasztana.

7, Kecskét tálalt neki a Facebook alapítója

Mark Zuckerberg, a rivális Facebook-vezére egyszer egy általa megölt kecskét szolgált fel Dorseynek. Zuckerberg szintén híres a furcsa szokásairól, például csak olyan állatot hajlandó elfogyasztani, amivel saját maga végezett.

8, Punk-rocker volt

Gyerekként, ha nem a speciális elektrotechnikai boltokat látogatta, vagy speciális focitornákat rendezett a barátainak, gyakran vett részt punk-rock koncerteken. Ekkor még a tüskefrizurát részesítette előnyben.

9, A vírus előtt is rendszeresen dolgozott otthonról

Dorsey egy interjúban elmondta, hogy már a karantén korszak és az ezzel járó home office berobbanása előtt is legalább egy munkanapot otthona konyhájában töltött. Általában a keddi napot választotta.

4 egyszerű módszer, hogy a home office-ban is kényelmes munkakörnyezetben dolgozhass

10, Fiatalabb korában írt egy diszpécser szoftvert

Dorsey a Bishop Dubourg középiskola tanulójaként kezdett el programozni. Tizenöt éves korában írt egy diszpécser szoftvert, amit néhány taxi társaság a mai napig használ.

A kiemelt képen Jack Dorsey és Biz Stone / forrás: Jack Dorsey hivatalos Twitter-fiókja

 

Oszd meg!