Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jeff Bezos exfelesége eljótékonykodja a vagyonának a felét

Mackenzie Bezos is csatlakozott a Giving Pledge dollármilliárdosokat tömörítő jótékonysági szervezetéhez, melynek tagja vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célra ajánlják fel.

Az Amazon vezérének exfelesége a válással 35 milliárd dolláros vagyon birtokosa lett. A Giving Pledge Bill Gates és Warren Buffett kezdeményezésére jött létre, több mint kétszázan írták már alá, többek között Mark Zuckerberg, Richard Branson, a WhatsApp társalapítója, Brian Acton, és Brian Armstrong, a Coinbase CEO-ja is.

MacKenzie Bezos idén lett a világ harmadik leggazdagabb a Forbes női listáján, azután, hogy elvált Jeff Bezostól, a válás során 4 százalékot kapott az Amazon részvényeiből, melyek április 4-én összesen 35 milliárd dollárt értek. Ez azóta egyébként még egy kicsit nőtt is, jelenleg kábé 37 milliárd dollárt érnek a részvények.

Kiderült az Amazon hány százaléka marad Jeff Bezos kezében a válás után

MacKenzie egyébként sikeres novellaíró, Toni Morrison irodalmi Nobel-díjas írónő az egyik legjobb tanítványának nevezte. Bezossal még New Yorkban találkoztak, amikor mindketten ugyanannál a hedge fundnál dolgoztak, 1993-ban házasodtak össze. A Forbes női gazdaglistáján jelenleg csak a walmartos Alice Walton (47,1 milliárd dollár), és a L’Oreal-örökös Francoise Bettencourt Meyers gazdagabb (53,6 milliárd dollár) nála.

Oszd meg!