Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]


Bővebben

Jeff Bezos exfelesége eljótékonykodja a vagyonának a felét

Mackenzie Bezos is csatlakozott a Giving Pledge dollármilliárdosokat tömörítő jótékonysági szervezetéhez, melynek tagja vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célra ajánlják fel.

Az Amazon vezérének exfelesége a válással 35 milliárd dolláros vagyon birtokosa lett. A Giving Pledge Bill Gates és Warren Buffett kezdeményezésére jött létre, több mint kétszázan írták már alá, többek között Mark Zuckerberg, Richard Branson, a WhatsApp társalapítója, Brian Acton, és Brian Armstrong, a Coinbase CEO-ja is.

MacKenzie Bezos idén lett a világ harmadik leggazdagabb a Forbes női listáján, azután, hogy elvált Jeff Bezostól, a válás során 4 százalékot kapott az Amazon részvényeiből, melyek április 4-én összesen 35 milliárd dollárt értek. Ez azóta egyébként még egy kicsit nőtt is, jelenleg kábé 37 milliárd dollárt érnek a részvények.

Kiderült az Amazon hány százaléka marad Jeff Bezos kezében a válás után

MacKenzie egyébként sikeres novellaíró, Toni Morrison irodalmi Nobel-díjas írónő az egyik legjobb tanítványának nevezte. Bezossal még New Yorkban találkoztak, amikor mindketten ugyanannál a hedge fundnál dolgoztak, 1993-ban házasodtak össze. A Forbes női gazdaglistáján jelenleg csak a walmartos Alice Walton (47,1 milliárd dollár), és a L’Oreal-örökös Francoise Bettencourt Meyers gazdagabb (53,6 milliárd dollár) nála.


 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."