Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT
Fotó: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT
Üzlet

Jászai tenderkirály cége cégfelvásárlásokkal hízik tovább

Forbes
2020. szeptember 24. 1 perc olvasás

A 4iG újabb szerzeménye egy kis-közép és nagyvállalati szoftverfejlesztő cég, 70 százalékos részesedésével a társaságban a tenderkirály folytatja a már így is rekordbevételű évét.

A Jászai Gellért-féle 4iG informatikai cég csütörtöki közleményéből értesült a Privátbankár.hu arról, hogy a 4iG 70 százalékos, többségi irányító tulajdont szerez a szoftverfejlesztő INNObyte Zrt.-ben és leányvállalatában, az Innoware Kft.-ben.

Ahogy a közleményben írják, „a vállalat megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházidigitalizáció területéről származnak. A társaság elsősorban piaci megrendelők – kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok – igényeit szolgálja ki. Az INNObyte társaságainak

tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig kevéssel több, mint 447 millió forint volt.”

A 4iG Mészáros Lőrinc érdekeltségéből került át üzleti partnere, Jászai Gellért kezébe. Csak ezen a nyáron olyan projekteket tudnak maguk mögött, mint egy 3,3 milliárdos iskolai fejlesztés, egy 1 milliárdos NAV-fejlesztés és egy 4,2 milliárdos EU-s projekt. Sőt: az űrt is beveszi.

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT