Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Járnád a világot egy évig, de nem hagynád ott a munkahelyed?

Van egy cég Amerikában, ami azzal foglalkozik, hogy az egész bolygóból irodát csinál. Mit jelent ez?  75 ember egy éven keresztül lehetőséget kap arra, hogy munkahelyváltás nélkül beutazza a világot – és még szabit sem kell kivenniük hozzá. A Remote Year alapítója, Greg Caplan úgy nőtt fel, hogy a szülei mindig kiadták a házuk egy részét egy évre egy külföldinek. Caplan nagyon gyorsan hozzászokott a multikulti környezethez – derül ki a forbes.com-on megjelent cikkből. A Remote Year csak egy ötlet volt, amit megosztott a cseten a haverokkal, de már ott kiderült, hogy ez nagyot szólhat. A hivatalos indulási napon több mint ezer jelentkezés futott be. A 75 kiválasztott a világ 12 nagyvárosában élhet és dolgozhat, minden helyen egy hónapig, és minden szervezéssel kapcsolatos dolgot a Remote Year vállal magára, “csak” dolgozni és kikacsolódnia kell a résztvevőknek. Posztolgatnak is ilyeneket:

remoteyeaar

 

Mi kell hozzá?

  1. Először is meggyőzni a főnököt, hogy ez nem kéjutazás.
  2. Pénz, mert nem olcsó (magyar szemmel legalábbis) Az első körben 5 ezer dollár, aztán havonta még kétezer, szóval cirka harmincezer dollár, az átszámolva körülbelül 9 millió forint. (Cserébe megszerveznek mindent: utazás, szállás, irodák, közösségi programok.)
  3. Szerencse! Rengetegen jelentkeznek, de csak 75 ember utazhat.

A költségek fedezik az utazást, a szállást és az internetet. Bárki jelentkezhet, a program alatt éri hazaugrani családot látogatni, de állatot és gyereket nem lehet vinni. A helyszínek között ott van Thaiföld, Spanyolország, Horvátország, Mexikó, és Brazília is.

 

Oszd meg!