Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jár vagy nem jár a bónusz egy rendkívüli évben? Vita a Wizz Air-vezér kifizetése körül

Két tanácsadócég is azt javasolja a Wizz Air részvényeseinek, szavazzanak Váradi József bónuszának kifizetése ellen.

Felléphetnek a Wizz Air részvényesei Váradi József vezérigazgató 188 millió forintos bónusza ellen, írja az Index a The Times nyomán. Az összeget Váradi annak ellenére kaphatja meg éves 2,8 millió eurós fizetése mellé, hogy nem teljesültek a 2019/2020-as pénzügyi év célkitűzései, sőt állami támogatást és banki finanszírozást is felhasználtak az életben maradáshoz. A kitűzött cél 294 millió euró nyereség lett volna, a tavalyi eredmény ehelyett 281,1 volt. A kifizetésről döntő bizottság azzal érvelt, nem lenne helyes, ha a koronavírus-járvány váratlan és rendkívüli eseményei (azaz a márciustól kezdődő leállások) lennének a meghatározók.

Az Institutional Shareholder Services és a Glass Lewis tanácsadócégek azt javasolták a Wizz Air befektetőinek, szavazzanak a kifizetés elfogadása ellen. Utóbbi szerint korlátozni kell a vállalati finanszírozási eszközöket használó vezetők kifizetéseit, és a kirúgásokra is tekintettel kell lenni.

A Wizz Air ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy 2014 óta 1600-ról 5000 főre növelte munkatársai számát (most 4000-en vannak), és célja, hogy visszavegye a vírus miatt elbocsátott alkalmazottait.

Borítókép: Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója – Fotó: Orbital Strangers
Oszd meg!

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."