Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

fotó: Xan Griffin // Unsplash

Integrálják a Waze-be a Google asszisztens szolgáltatását

Az androidos telefontulajdonosok örülhetnek, mert az egyik legjobb közösségi navigációs app, a Waze is megkapja a Google Segédet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a “Hey, Google” vezényszó után vezetés közben anélkül tudunk jelenteni az úton várható meglepetésekről (traffi, útmunka, stb) a többi autósnak, hogy hozzá kéne nyúlnunk a készülékhez. A frissítést már megkapták az amerikai felhasználók.

A tech-óriás még 2013-ban vásárolta fel a Waze Mobile-t közel egymilliárd dollárért (egészen pontosan 996 millióért), és akkor sokan vakarták a fejüket, hogy nem fogja-e azonnal kinyírni az appot, mint a Maps egyik nagy konkurensét. Szerencsére a Waze-t élni hagyták, és az utóbbi időben több frissítést is kapott (mellette persze pumpálják az újdonságokat a Maps-be is).

Az új frissítés egyelőre csak az Androidosoknak fog járni, az iOS-t futtató júzereknek még nem adtak ki tájékoztatást, hogy mikorra várhatják a Siri-Waze-nászt.

 

 

 

„Ne félj megtenni egy nagy lépést. Egy szakadékot nem lehet két kis ugrással átszelni.”

Biblia, 1 Korintusiaknak 3,12-13