Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Ingyenes WIFI az EU-ban: a pénz már megvan hozzá

Úton van az európai közterületeken ingyenesen használható WIFI, miután az Európai Parlament (EP) megszavazta az ehhez rendelt pénzügyi forrás első csomagját.

A Digitális Unió kiteljesítését szolgáló pilot projekt célja az, hogy a közterületeken mindenki ingyenesen férjen hozzá az internethez. A pénzügyi támogatást földrajzilag kiegyensúlyozottan kell felhasználni, és aki hamarabb jelentkezik, hamarabb vehet részt a programban, ahol kórházakat, könyvtárakat, középületeket tesznek digitálisan hozzáférhetővé – tudatta az EP sajtóosztálya szerkesztőségünkkel.

A résztvevőknek vállalnia kell, hogy legalább három évig állják a működtetés költségét, könnyen hozzáférhető, ingyenes és biztonságos hálózatot üzemeltetnek, továbbá a személyes adatokat nem használják kereskedelmi célokra. Ha már létezik hasonló szolgáltatás, akkor nem lehet támogatást igényelni.

A programja célja az, hogy mindenki hozzáférhessen jó minőségű WIFI-hez függetlenül attól, hogy hol él és mennyi a jövedelme.

 

 

"Minden embernek joga van életében egy nagy őrültséghez."