Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ilyet még nem csináltak: a Google ma mindenkit felvisz az űrbe

Az amerikai magáncégek közül egyre többen kacérkodnak az űr meghódításával, nincs ezzel máshogy a Google is. A keresőóriás rakétafejlesztés helyett azonban mást talált ki: a térképes alkalmazását terjeszti inkább ki.

A Google Street View egészen az űrbe kalauzolja ma a felhasználókat, ugyanis

délutántól a Google Mapsen belül található Street View funkció segítségével a világon bárki betekinthet a föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Bárhova bekukkanthatunk a Google segtségével a Nemzetközi Űrállomáson

Bárhova bekukkanthatunk a Google segtségével a Nemzetközi Űrállomáson

Az idén 10 éves évfordulóját ünneplő Street View első gravitáció-mentes gyűjteményét jelenti ez az újdonság, amellyel a felhasználók az Űrállomás mind a 15 moduljét és két ott kikötő járművet, az Elon Musk cége által fejlesztett SpaceX Dragont és a teherszállításra használt Orbtal Cyngust csodálhatják meg – 360 fokban.

 

 

 

google_space_002

360 fokban nézelődhetünk – de vannak jegyzetek is.

 

google_space_001

Az ISS belülről. A Google Maps első űrprojektje, hogy betekinthetünk az űrállomásra.

Ez lesz az első olyan Street View gyűjtemény amely jegyzeteket is tartalmaz majd (ez korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető). Olyan érdekes feljegyzésekkel találkozhatnak a felhasználok, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek és hogy hol végzik a tudományos kísérleteket.

Oszd meg!