Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Huawei: továbbra is kapják a Google és Android frissítéseket a magyar telefontulajdonosok

A szerkesztőségeknek eljuttatott közleményében a magyar Huawei nyugalomra inti azokat, akik már rendelkeznek Huawei készülékkel.

A Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a kínai Huaweijel, azaz elveszi a Huawei számos androidos jogosultságát, miután az amerikai elnök, Donald Trump rendeletével a kínai telekommunikációs óriáscég amerikai tiltólistára került – írta ma a Reuters.

A Huawei Magyarországon az egyik legnépszerűbb okostelefon-márka. A Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében a cég azt írja:

A Huawei Technologies összes eddig megjelent, felhasználók által már megvásárolt, valamint kereskedelmi forgalomban elérhető okoseszközén most és a jövőben is változatlanul elérhetők lesznek a legújabb Google és Android frissítések.

A múlt héten Donald Trump amerikai elnök felhatalmazta a kormányt, hogy megtiltsa az amerikai cégek együttműködését minden olyan külföldi alkatrészgyártóval, amik a kabinet szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az Egyesült Államok számára. A kínai Huawei így most erős kényszerpályára került, hiszen szoftver és hardveroldalról is erőteljesen ki van téve amerikai vállalatoknak.

Trump gyomrost adott a Huaweinek, de minek?

Oszd meg!