Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: rawpixel.com// Unsplash

Hogyan óvsz meg okosan egy madarat? – innovációs versenyt indít a Design Terminal és az E.ON

Az E.ON és a Design Terminal idén tavasszal úgynevezett hackatonokkal igyekszik megoldást találni a madarak villamos hálózatokból fakadó problémáira, de más olyan ötletekre is nyitottak, melyek az energetikai piac egyéb területeit is megreformálhatják.

Több évtizedes és összetett, nemzetközi szintű probléma a madarak védelme áramhálózati szempontból.

Az E.ON évek óta tudatos akciótervekkel igyekszik javítani a helyzeten és most Vigyázz a madárra! elnevezésű innovatív versenyével még tovább megy. Az újszerű ötletversenyen április 20-21-én mérhetik össze tudásukat a mérnöki, környezetvédelmi vagy természettudományos háttérrel rendelkező, 2-4 főből álló csapatok, hogy megtalálják a megoldást a villamos hálózatokhoz kapcsolódó madárvédelmi problémákra.

Az E.ON Challenge ON – A jövő energiája hackathonra 2-4 fős csapatokkal lehet jelentkezni, itt

az energiához kapcsolódó szolgáltatások körének bővítésén, a tudatos energiafogyasztás iránti igény növelésén és a nagyobb ügyfélelköteleződést elősegítő módszereken ötletelhetnek a résztvevők.

A döntősök május 18-19-én a a Smart Home alkalmazások, az Ügyfélelköteleződés növelése és a Jövő fogyasztója kategóriákban dolgozhatják ki ötleteiket.

A vállalat – melynek célja, hogy az eddig alkalmazott megoldásokon és kooperációkon túlmutató módon inspirálja a szakma különböző területeit – főleg

a fiatal tehetségek és ötletgazdákat várja.

A felmerülő új gondolatokat az E.ON gyakorlati szinten is szeretné hasznosítani.

A csapatoknak mindkét ötletverseny esetében 24 órájuk lesz, hogy kidolgozzák és prezentálják ötleteiket. A hackathonokon a témák szakértői mentorként segítik majd a csapatok munkáját, a pályaműveket pedig szakmai zsűri fogja elbírálni a helyszínen.

Az E.ON Vigyázz a madárra! ötletversenyen a győztes csapat 350 000 forint értékű, a második csapat 250 000 forint értékű, a harmadik csapat pedig 150 000 forint értékű repülőjegy utalványt nyer, valamint minden helyezett egynapos belépőt kap a Európa legnagyobb jövőfesztiváljára, a Brain Bar-ra. Utóbbi nem véletlen, az E.ON a fesztivált szervező Design Terminal egyik nagyvállalati partnere. 

 

Oszd meg!