Fotó: Hamar Domonkos, a Hamar Productivity Consulting alapítója. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív
rövid hír

A szabadságnak ára van – mondja a magyar cég, felmondják a szerződéseiket az orosz állami társaságokkal

Forbes
2022. február 28. 2 perc olvasás

Egy magyar tanácsadócég felmondja az orosz állami cégekkel kötött valamennyi szerződését, ami saját bevallásuk szerint az éves forgalmuk 15 százalékát érinti. Így tiltakoznak az orosz agresszió ellen. 

„Ha van ország, amelyik tudja, hogy milyen egy orosz bábkormány uralma alatt éni, az Magyarország. Nem kérünk ebből, nem tűrjük az orosz agressziót! A Hamar Productivity Consulting Kft. ezért minden orosz állami tulajdonú céggel kapcsolatos együttműködését felfüggesztette itthon és külföldön egyaránt” – írta az időmenedzsmenttel foglalkozó tanácsadó cég a Facebook-oldalán. 
 
Ez az éves forgalmuk 15 százalékát érinti. „A szabadságnak ára van. Mi így fizetjük meg” – írták. 
 
A társaságot Hamar Domonkos (címlapképünkön) alapította és a Getting Things Done (röviden GTD) nevű, időmenedzsmenttel és produktivitással foglalkozó módszertant hozta be a magyar piacra, a tanácsadó cég tréningeket tart és coachinggal is foglalkozik. 2019-ben 50,3 millió forint volt a forgalmuk, a 2020-as “koronaévet” komoly visszaeséssel, 14 milliós bevétellel, de profittal zárták. 
 

Újabb cég csatlakozott 

Egy másik magyar cég is bojkottot hirdetett szintén a Facebook-on tették közzé, hogy miért szakítják meg az együttműködésüket az egyetlen orosz ügyfelükkel. 
 
„A Dog and Pony Kft. a mai nappal felmondta az egyetlen orosz ügyfelével kötött szerződését. Ez egy kisebb social media megbízás volt, de úgy gondoljuk, hogy jelen körülmények között teljesen mindegy milyen jellegű és méretű ügyfélről van szó, hiszen végső soron egy orosz cégnek dolgoztunk, aki az általunk teremtett figyelem miatt több terméket tudott eladni, melyből orosz adóbevétel keletkezett és ebből agresszorként finanszíroznak jelenleg egy háborút többek között civilek ellen, háborús bűncselekményeket elkövetve. Ezt nem tartjuk az értékeinkkel összeegyeztethetőnek, ezért született meg a döntésünk” – írták. 
 
 
Borítókép: Hamar Domonkos, a Hamar Productivity Consulting alapítója. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív