Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Microsoft

Hajlítható képernyőjű tabletet készül titokban piacra dobni a világ legértékesebb cége

A Samsung és a Huawei után a Microsoft is felül a vonatra, 2020 első felében jelenhet meg a hajlékony Surface.

Kis méretű, hajlítható képernyőjű Surface tabletet készül piacra dobni a – piaci kapitalizáció alapján jelenleg az Apple-t és az Amazont megelőzve a legértékesebbnek számító– Microsoft, írja az amerikai Forbes. Az értesülést a Markit IHS piackutató cég fogyasztói elektronikával foglalkozó üzletágvezetője, Jeff Lin árulta el a beszállítói megrendelések alapján.

Az eddigi információk alapján a következőket lehet tudni a redmondiak új tabletjéről:

  • két 9 hüvelykes, 4:3-as képarányú kijelzővel szerelnék fel,
  • a Windows 10 legújabb, két képernyős verziója futna rajta,
  • az Intel 10 nanométeres Lakefield csipkészletével szerelik fel,
  • futtatná az Android appokat és az iCloudot.

A megjelenés időpontját jövő év első felében, esetleg 2020 első negyedévére várják. Megkérdezték a vállalat szóvivőjét, aki elmondta, nem áll módjában információkat megerősíteni jövőbeli termékekről.

Mindenki hajtogat

A nagyobb mobil- és tabletgyártók rukkolnak elő a hajlítható- és duplakijelzős termékeikkel: a Samsung először visszavonta, majd hosszú kálvária után lassan tényleg bevezeti a Foldot, az ősszel pedig érkezik a kínai óriás, a Huawei hajtogatható kütyüje, a Mate X is.

A Microsoftnál is számítani lehetett rá már egy ideje, hogy lépni fognak: két éve tervezték a Centaurus kódnévű duplakijelzős tablet-laptop hibridet, ami leginkább egy noteszre hajaz, majd 2019. júniusban mutatták be a két képernyős prototípust.

Microsoft Courier koncepció. Forrás: The Verge

A Microsoft korábbi kétképernyős koncepciója, a Courier. Forrás: The Verge

Borítókép: Microsoft

Oszd meg!