Üzlet

Gulácsi: Döntőbe akartunk jutni, de pár nap múlva már büszkék leszünk

Zsiborás Gergő
2020. augusztus 19. 3 perc olvasás

Kijött a papírforma a tegnap esti Bajnokok Ligája elődöntőben, a német Lipcse csapata így is a magyar foci egyik legnagyobb eredményét szállította, a klubfoci legmagasabb szintjén még senki sem jutott olyan sokáig a magyarok közül, mint Gulácsi.

A Forbes 2020. augusztusi címlapja

Az RB Leipzig tegnap este kikapott a PSG ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében 3-0-ra, így a párizsiak játszhatnak a klubfoci legrangosabb kupasorozatának döntőjében vasárnap. A 2009-ben alapított, és a Red Bull energiaitalgyártó konszern által felkarolt Lipcse története legjobb nemzetközi eredményét érte el azzal, hogy Európa négy legjobb csapata közé jutott, de az újabb bravúr már nem sikerült.

Gulácsi Péter végigvédte a sorozatot, melynek történetében – mióta Bajnokok Ligájának hívják – először fordult elő, hogy magyar játékos pályára lépett, sőt végigjátszott egy elődöntőt – ebben a tekintetben Gulácsi jutott a legmesszebb. A 82. percben pályára lépett a honosított Willi Orbán is, így két magyar válogatottal a pályán ért végét a meccs.

Gulácsi a második félidőben nagy bravúrokat mutatott be, de az első játékrészben egy rossz passza miatt is kapták a második gólt, lélektanilag is rosszkor jött az újabb gól.

Tegyük hozzá, a lipcsei csapat gerincét azok a játékosok adták, akik a másodosztályból feljutottak a német Bundesligába, míg a PSG-ben világsztárok játszottak, köztük a világ két legdrágább támadójával, Neymarral és Mbappéval. A katari pénzből összevásárolt PSG csapattá érett az elmúlt évben, ráadásul tegnap este kiváló formában focizott az egész csapat, kijött a két klub közti különbség.

Gulácsi, Wilii Orbán és a Lipcse így is történelmet írt, kevesen várták őket a legjobb négy közé.

„Mindannyian döntőbe akartunk jutni, mivel nem sikerült, most csalódottak vagyunk. De azt hiszem pár nap múlva már másképp látjuk az egészet és büszkék leszünk arra, hogy az elődöntőig jutottunk” – szúrta ki a 24.hu a magyar kapus meccs utáni nyilatkozatát, amit a Sky Sportsnak adott. Gulácsi azt is mondta, nem sikerült elérniük azt a szintet, amivel a negyeddöntőben megverték a spanyol Atléticót.

A Forbes augusztusi címlapsztorijában bővebben is foglalkozunk azzal, hogyan trenírozza magát egy sportoló arra, hogy igazán kiélezett helyetben a lehető legtöbb jó döntést hozza meg, és hogyan kezeli az ezzel járó felelősséget. Lapozz bele a friss lapszámba!

Borítókép: Orbital Strangers