Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ez a budapesti cég a szmogriadó egyik legnagyobb nyertese

Egy hét alatt 40%-kal emelkedett a közösségi elektromosautó-szolgáltató, a Greengo felhasználóinak száma.

Update: a Greengo elengedi a regisztrációs díjat >>>

Többen és többet elektromos autóztak a hétvége óta tartó szmogriadó miatt Budapesten. A Greengo rendszerében regisztrált Volkswagen E-upokat átlagosan 25%-kal több ideig vezették, mint átlagosan, de még kiugróbb volt a felhasználók számának növekedése – a cég közlése szerint 40%-kal többen vették igénybe a szolgáltatást, mint ezelőtt egy héttel.

 

greengo-2016-for_dscf3807-1-768x511

Michaletzky Bálint, a Greengo ügyvezetője (Fotó: The Orbital Strangers Project)

A szmogriadó miatt nem lehet használni azokat az autókat, melyeknek a forgalmijában a környezetvédelmi osztályt jelölő kód nullától négyesig terjed, vagy a forgalmi engedélye nem tartalmaz ilyen kódot. A forgalomkorlátozás reggel 6-tól este 10 óráig tart és Budapest közigazgatási területére vonatkozik. Az intézkedés betartását a rendőrség ellenőrzi, amely bírságot szabhat ki az azt megszegő autósokra. Szerdán délután négytől a kitiltott autók tulajdonosai – a forgalmi engedélyük felmutatásával – ingyen vehetik igénybe a fővárosi tömegközlekedési eszközöket.

Oszd meg!