Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Ingyen lehet regisztrálni az autós Bubihoz a szmogriadó alatt

Napok óta szmogriadó van Budapesten. A kialakult helyzetre való tekintettel Tarlós István főpolgármester hétfő reggel 6 órától közlekedési korlátozást rendelt el Budapest közigazgatási területén. Ennek értelmében tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A forgalomkorlátozás – további hatósági intézkedésig – minden nap 6 órától 22 óráig tart. Ez a fővárosban mintegy 169 000 gépkocsit – és áttételesen családot érint.

“Mostantól – amíg vissza nem vonják a magas légszennyezettség miatti riasztási fokozatot a fővárosban – a GreenGo elengedi a 4900 forintos regisztrációs díjat, azaz mostantól bárki ingyen csatlakozhat az első elektromos e-car sharing szolgáltatásához” – jelentette be a cég.

A vállalat tegnap közölte a Forbes.hu-val, hogy a szmogriadó alatt eddig 40%-kal nőtt a felhasználóik száma. A lépés érthető, hiszen a szmoghelyzet miatt Tarlós István főpolgármester is elrendelte, hogy délután 4 után az érintett autósoknak ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban.

 

 

"Minden értelmes ember önfejűnek tűnik időnként."