Schweickhardt György cukrászmesterként kezdte, de egy felnőtt korában kialakult allergia miatt többé nem dolgozhatott tésztával. Átnyergelt helyette a gesztenyére, amit később olyan formában tálalt, ahogy korábban senki. Így született Gesztenye Marci, majd kishúga, Geszti Eszti. A Prima Maroni Kft. történetét a Forbes magazin februári számában írtuk meg.
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a gesztenyemassza-gyártás innovációjáért egy csepeli üzembe kell ellátogatnom, pedig a Túró Rudi mintájára készült gesztenyerudacskák bizony ezen a budapesti szigeten születnek. Itt áll a Prima Maroni Kft. élelmiszerüzeme, ahol is szabadalom alapján gyártják az országosan kapható édességeket.
Ez jelentős iparági eredmény, ahová el is kellett jutni valahogy. És hát a Schweickhardt család alapvetően nem ilyen irányban gondolkodott, gesztenyegyártás helyett cukrászdákkal kezdték, és véletlenek egész során át jutottak el oda, hogy egy teljesen másfajta foglalkozással tereljenek milliárdos forgalmat.
A Prima Maroni útja többek közt felrobbanó gesztenyefőzőüstön és taxisblokádon át vezet, hajtóereje pedig a nyughatatlan vágy arra, hogy valami új készülhessen az egyébként nehezen formálható gesztenyemasszából.
A jövő pedig még tartogat meglepetéseket: a céget alapító és irányító György a nyugdíjra készül, fiára hagyva a gesztenyebirodalom további fejlesztését. András egy ideje szintén vezetőként dolgozik a Prima Maroniban, ami egyébként kitöltötte a gyerekkorát, mert amióta az eszét tudja, bedolgozik a családi vállalkozásba.
A Prima Maroni Kft. története teljes egészében a Forbes februári számában olvasható. Lapozz bele a magazinba!
Kép: Orbital Strangers