Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Francia autópályákon vetik be a magyar startup önvezető technológiáját

A Peugeot-kat és Citroeneket gyártó francia PSA Group egy magyar startup rendszerével kezdi meg az önvezető technológia éles tesztjeit. Az AImotive ezzel szintet lép.

Citroen C4 Picassókba szerelik az AImotive szoftverét, hardverét és szenzorait, az önvezető autók 80 kilométer per órás sebességgel fognak suhanni a francia autópályákon. A két cég közötti együttműködést szerdán jelentette be a PSA (a hírt a TechCrunch.com-on olvastuk), amely magyarországi tesztpályákon már május óta dolgozott az AImotive-val.

 

Nem a magyar cég egyébként a PSA egyetlen partnere, egy bostoni csapattal is együtt dolgoznak (ez nuTonomy). Az ő megoldásukat Szingapúrban akarják majd Peugeot 3008-asokban kipróbálni.

Érdekel, hogy működik az AImotive mesterséges intelligenciára épülő rendszere? Részletesen a Forbes Next különszámunkban olvashattok róluk.

cover

A Forbes Next még kapható az újságosoknál.

 

Oszd meg!