Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Francia autópályákon vetik be a magyar startup önvezető technológiáját

A Peugeot-kat és Citroeneket gyártó francia PSA Group egy magyar startup rendszerével kezdi meg az önvezető technológia éles tesztjeit. Az AImotive ezzel szintet lép.

Citroen C4 Picassókba szerelik az AImotive szoftverét, hardverét és szenzorait, az önvezető autók 80 kilométer per órás sebességgel fognak suhanni a francia autópályákon. A két cég közötti együttműködést szerdán jelentette be a PSA (a hírt a TechCrunch.com-on olvastuk), amely magyarországi tesztpályákon már május óta dolgozott az AImotive-val.

 

Nem a magyar cég egyébként a PSA egyetlen partnere, egy bostoni csapattal is együtt dolgoznak (ez nuTonomy). Az ő megoldásukat Szingapúrban akarják majd Peugeot 3008-asokban kipróbálni.

Érdekel, hogy működik az AImotive mesterséges intelligenciára épülő rendszere? Részletesen a Forbes Next különszámunkban olvashattok róluk.

cover

A Forbes Next még kapható az újságosoknál.

 

 

Az öregek mindent elhisznek, a középkorúak semmit se igazán, a fiatalság mindentudó.