Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Forradalmasítaná a laptopos pötyögést egy magyar startup

CozyTap néven újfajta felhasználói interfészt dobna piacra egy magyar csapat: fejlesztésük lényege, hogy a webkamerára szerelt kis kütyüvel helyettesíthető a laptopok touchpadja – és részben a billentyűzet is. Az igény elvileg megvan, mindenki, aki próbált már szűkös konferenciateremben vagy mondjuk repülőn laptopot használni, szembesült vele, hogy a touchpad nyomogatása nem a legegyszerűbb.

Az ötlet az, hogy a webkamera figyeli a kezünket, ezzel különböző gesztusokat tehetünk, amit aztán a rendszer lefordít valamilyen műveletre: például így kvázi a levegőben görgethetünk.

A drágább kiszerelésben saját gesztusokat is megtaníthatunk a rendszernek, alig várom már, hogy az emberek a hüvelykujjuk felmutatásával lájkoljanak dolgokat a Facebookon a parkban fetrengve.

A csapat most az Indiegogón gyűjt, a tömeggyártáshoz 10 ezer dollárt szednének össze, 7900 már megvan, a maradékra egy hónapjuk van. Az első szállításokat októberre ígérik, a legolcsóbb támogatási összeg 39 dollár (10 ezer forint), ennyiért már kapunk kütyüt a laptopunk kamerájára (az Indiegogón nem minden támogatásért cserébe jár termék, ritka, hogy minden felajánlónak küldenek valamilyen készterméket, igaz, itt a legalacsonyabb összeg viszonylag magas).

 

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója