Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Pozsonyba hozza az amerikai Forbes a világ leginnovatívabb fiataljait – Forbes Under 30 Summit Global Retreat

Június 6. és 9. között rendezik meg az amerikai Forbes éves globális találkozóját a 30 sikeres 30 alatt (30/30) lista tagjainak, ez lesz az első alkalom, hogy a rendezvényt Európába hozzák. Az esemény zárt, meghívásos, Magyarország ötven fővel képviseltetheti magát. 

A találkozóra a leginnovatívabb, megoldásorientált startuppereket hívják meg a tagországok éves 30/30-as listájáról. A találkozó Szlovákiában lesz, ikonikus módon a vasfüggöny felemelkedésének harmincadik évfordulóján.

 

“Pozsonyban rengeteg startup született eddig, és egy kiváló példája a vállalkozói kapitalizmus hatalmas átalakító erejének” – mondta Randall Lane, az amerikai Forbes tartalomfejlesztési igazgatója. “Az eseményen a legbefolyásosabb és globális léptékekben gondolkozó jelöltek találkozni tudnak egymással, és közösen tudnak beszélgetni a kihívásokról, akár partnerségre is léphetnek egymással, mindezt Európa közepén” – tette hozzá.

A rendezvényre 30 tagországból várnak közel 300 listatagot és egyéb VIP-személyeket. Az esemény azért is érdekes, mert a Globsec nevű amerikai think-tank Bratislava Forum nevű rendezvényének része, melyre 1000 résztvevőt várnak 70 országból. A fórumra olyan politikusokat, befolyásos üzletembereket és innovátorokat hívnak,  akik egy jobb és biztonságosabb világ megteremtésén dolgoznak, így kiváló alkalom, hogy a lista tagjai velük is találkozzanak.

 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."