Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forbes: taroltak a nők a legjobban kereső írók listáján

A Trónok harca véres tollú írója, George R.R. Martin viszont kihullott a listáról. 

J.K. Rowling eddig is köztudottan rommá kereste magát a Harry Potter sorozatból, az azokból készült filmekből, az erre a tematikára felhúzott vidámparkokból, és az ebből kiinduló spinoffokból, mint az Elátkozott gyermek c. darabból, illetve a további HP-univerzumban játszódó filmekből, a gyakorlatban ez a tavalyi év során 95 millió dollárt jelentett. (Viszont még mindig nem ő a leggazdagabb, 700 millió dolláros vagyonával James Pattersoné a cím, Rowlingé “csak’ 650 millió.)

Az amerikai Forbes listája azonban tartogatott további érdekességeket is. Nem került fel rá például a Trónok harca megálmodója, George R.R. Martin, sem pedig a Csillagainkban a hiba szerzője, John Green. Persze nem kell pánikba esni, Martin már dolgozik 4 új könyvön, Green pedig öt év után újra publikálni fog. A lista szereplőinek közel 50%-a nő

Dan Brown Inferno című könyve jól ment, az abból készült mozi viszont elég nagy pofáraesés lett – ugyanakkor az író továbbra is a A Da Vinci-kód eladásaiból hízlalja a bankszámláját, tavalyhoz képest megduplázta a bevételeit, és már csőre van töltve az új, Origin című kötet, melyben ismét Robert Langdon lesz a főszereplő.

Paula Hawkins, a Lány a vonaton szerzője tavaly került fel először a Forbes listájára, és rendületlenül zakatol (hehehe) előre. Az elmúlt 1 évben 2,2 millió könyvet adott el, a filmadaptáció 173 millió dollárt termelt.

Oszd meg!