Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forbes: Ők a leggazdagabb magyar mesehősök

Az amerikai Forbes már többször rangsorolta a mesefigurákat vagyoni helyzetük alapján, legutóbb 2013-ban közöltek összeállítást. A tengerentúli listát nem meglepő módon Dagobert bácsi vezeti, akinek a Disney-filmek és sorozatok alapján mérték fel vagyonát a hagyományos módszerekkel a magazin szakírói.  

A magyar listát először a frissen megjelenő júniusi Forbesban tesszük közzé. Élén 560 milliárdjával (ezzel 287,9 milliárdos vagyonnal bíró Csányi Sándort is leelőzi), a Macskafogó maffiavezére, Giovanni Gatto áll. Részletek a lapban!

meselista

MÓDSZERTAN:

A mesék története alapján összeállítottuk a szereplők portfólióját, majd a való életből vett megfelelő vagyonelemeket felértékeltük. Támaszkodtunk a történelmi dokumentumokra is, ahol lehetett, de a korabeli pénzérmék értékénél nem az inflációval számoltunk, hanem azok mai értékét vettük alapul. Ingatlanoknál nem az eszmei értéket vettük alapul, hanem egy korrekt piaci árat lőttünk be a mai árak alapján. Hírcsárda-alert: a lista a fikció és a valóság határán készült. 

Ez a cikk eredetileg 2016. 05. 31-én, a Forbes blogján jelent meg.

Oszd meg!