Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Exkluzív Floridából: meglátogattuk a világ leggazdagabb magyarját

MÁR KAPHATÓ A NOVEMBERI FORBES, BENNE EGY AMERIKAI ÁLOM MAGYARUL!

Már nem Soros György, hanem Péterffy Tamás a leggazdagabb magyar a világon. Az amerikai Forbes folyamatosan frissülő online listáján a dúsgazdag magyar származású milliárdos  jelenleg a 196. helyre esett vissza, miután bejelentette, hogy alapítványa számára óriási adományt adott, így a jelenleg a 62. helyen álló Péterffy megelőzte őt. Péterffy így olyan nevek előtt áll, mint Rupert Murdoch médiamágnás.

cover_1_new_2017_nov_peterffy

A “magyarok rangsorában” az első helyet így Péterffy Tamás vette át, akivel floridai otthonában beszélgettünk, róla szól a keddtől kapható Forbes magazin címlapsztorija.

Péterffy Tamást a sikeres tőzsdei árjegyzés, illetve az elektronikus tőzsdei kereskedés atyjaként tartják számon a Wall Streeten, ő az Interactive Brokers online brókercég alapítója és fő tulajdonosa.

Már a ’80-as évek elején kezdetleges tableteket adott tőzsdén üzletelő munkatársai kezébe, amelyek kiszámították, milyen áron érdemes üzleteket kötni.

Péterffy a leggazdagabb és jelenleg legbefolyásosabb amerikaiak közé költözött be és velük jár egy társaságba Palm Beach-en. Háza pár percre van Donald Trump exkluzív, zártkörű klubjától a Mar-a-Lagótól, ahol ő maga is klubtag, utoljára egy hónapja találkozott személyesen az amerikai elnökkel. A szigeten háza van többek között a Trump-kormány egyik tagjának, a Trump család tagjainak és számos ultragazdag és befolyásos amerikainak.

p1

A leggazdagabb magyarral 5 és fél órát töltöttünk el a környéken szerénynek számító medencés, pálmafás, 1000 négyzetméteres otthonában, a magazinból kiderül hogyan és hol él, mit gondol a világról. Egy térképen mutatjuk be, ki hol lakik a mesésen gazdag környéken.

Péterffy Tamás – bár megtehetné –nem szeret utazni, Magyarországra is csak 5 évente egyszer jön, amikor osztálytalálkozója van. A Forbes ott volt a nyári eseményen, így a beszámoló mellett a lapban egy közös fotó is megjelenik Demján Sándor magyar milliárdossal, a szupergazdag és az ultragazdag üzletember ugyanis egy osztályba jártak a gimnáziumban.

A Péterffy-vel készült interjúból kiderül, miért támogatja teljes szívvel Donalt Trump politikáját, kikkel jár vacsorázni az amerikai eliten belül és mit gondol Soros Györgyről, aki egészen mostanáig a vagyonával megelőzte őt. (Péterffy-vel nem először beszélgetünk, a 2016-os Világ Milliárdosai Különszámban Ács Gábor írt róla egy portrét és egy rövid online interjú is megjelent vele, amikor a magyar kormány kitüntette.)

p2

Péterffy Tamás az amerikai republikánus pártot pénzzel is támogatja, de világképébe ezzel együtt az is belefér, hogy alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését is szorgalmazza.

Ami fontos neki, arra pénzt is költ, az alapjövedelemről szóló kutatásra például 2 millió dollárt adott. A hozzá hasonlóan gazdag emberekhez képest azonban adományozási tevekénysége visszafogott, a novemberi Forbes magazinból az is kiderül, hogy miért.

LAPOZZ BELE A NOVEMBERI FORBESBA!

Oszd meg!