Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

30 milliárdos filmstúdiót is a referenciái közé írhat a Mészáros-család

Hatalmas forgatási helyszínt alakítanak ki Fóton, közpénzből.

A Fejér B.Á.L. és a Market közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit -– szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítőben a Népszava. A kiírás alapján alvállalkozók bevonására is van lehetőség – erre enged következtetni, hogy hasonló beruházást még nem végezett a Mészáros Lőrinc gyermekei által vezetett Fejér B.Á.L..

A Garancsi István tulajdonában álló Market Zrt. viszont épp a közelmúltban beruházóként kezdené meg a budakalászi „stúdióváros” építését, jelenleg ennek társadalmi vitája zajlik – ezzel Budapest, Etyek, Fót és Budakalász négyszögben több jelentős stúdió működne párhuzamosan.

A fóti beruházás költsége hivatalosan 30 milliárd forint, ugyanakkor mozgásteret is biztosítottak az esetleges árnövekedéshez, a teljes keret 42 milliárd forint.

Az új fóti stúdióban két épületet húznak fel, mindkettőben két 2500 négyzetméteres, eredeti hang felvételére is alkalmas termet alakítanak ki, ami igény szerint összenyitható.

Összesen tehát egyhektáros területen lehet párhuzamosan forgatásokat bonyolítani.

Ezen kívül fogadóépület, valamint a működést kiszolgáló épületeket is felhúznak majd a területen. Az építkezés még idén nyáron megkezdődik, a tervezett átadás 2023 végére tehető.


Oszd meg!