Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Feltörekvő magyar startuppal fogott össze az Élelmiszerbank

A partnerség célja, hogy a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez nélkülözők is hozzájuthassanak a jövőben.  

Összefogott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Munch társadalmi vállalkozás, áll a két szervezet közös sajtóközleményében.

Az együttműködés célja, hogy a vendéglátás során keletkezett ételfeleslegekhez a jövőben nélkülözők is hozzájuthassanak.

A Munch egy gyorsan fejlődő hazai fejlesztésű platform, ahol jelenleg 160 étterem, pékség, bolt és szálloda értékesíti kedvezményes áron az el nem adott, de jó minőségű ételeit.

Megmaradt az ebédmenü? Féláron eladja a magyar startup

A vendéglátóhelyek ételcsomagjainak egy része viszont így is megmarad; a több mint 15 éve működő Élelmiszerbank abban segít, hogy országos partnerszervezetei segítségével eljuttassa az ételeket olyanok számára, akik rászorulnak, és szívesen elmennek a megmaradt adagokért. A partnerség révén a Munch tehát új szociális szolgáltatással egészül ki, az Élelmiszerbank pedig új szegmens felé nyit azzal, hogy a vendéglátásban megmaradt élelmiszerekkel is el tudja látni a nélkülözőket.

Mi történik az el nem adott, de nem romlott élelmiszerekkel? Megnéztük!

A borítóképen a Munch csapata / Fotó: Sebestyén László
Oszd meg!