Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Felkötheti a gatyát a Netflix, az HBO lecsapott a Jóbarátokra

Komoly harcok várhatóak jövőre streamingfronton, a Warner Media bejelentette az új, HBO Max névre keresztelt szolgáltatását, közben a sarkon leselkedik a Marvel és Star Wars filmek tulajdonosa, a Disney is egy saját szolgáltatással, és az Apple is belehúz. 

A kilencvenes évek slágersorozata, a Jóbarátok a mai napig nagyon jó nézettséget hozhat a Netflixnek, mert bár statisztikákat nem adnak ki róla, az biztos, hogy a cég közel százmillió dollárt is hajlandó volt kifizetni a streamelési jogokért idén a Warner Mediának. Az amerikai Forbes adta hírül, hogy komoly gyomrosra készülhetnek az HBO-tól, mert az összesen 236 epizódot megélt sitcomot jövőre már az HBO Max fogja kínálni. A Max tavasszal indul az Egyesült Államokban, olyan saját tartalmakkal, mint az Agymenőkből ismert Kaley Cuoco thrillersorozata, vagy egy tízrészes romantikus sorozat Anna Kendrick-kel.

De nem a Max az egyetlen, ami miatt izgulhat majd a Netflix. A Disney is saját streamingszolgáltatást indít Disney + néven novembertől, és jön az Apple TV + is,  így az HBO-Disney- Netflix- Hulu-Apple ötszög fog versenyezni a nézők figyelméért (és pénztárcájáért) jövőre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Max mikortól lesz elérhető itthon, és hogy mennyibe fog kerülni, a Disney 6,99 dollárt kér majd a Disney + felhasználóktól, a Netflix alapcsomagja 12,99 dollárba kerül.

 

Oszd meg!