Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

fotó: Sebestyén László

Felfüggeszti az OTP a lakástakarék-pénztári termékének értékesítését

November elsejétől már nem lehet lakástakarékot kötni az OTP-nél, megszűnik a Bónusz módozatok értékesítése, értesült róla a portfolio.hu

A lap szerint nem meglepő, hogy az OTP elengedi a lakás-takarékpénztári termékének értékesítését – az állam tavaly kiszállt a támogatásából. November 1-től csak két piaci szereplő kínál majd ilyet, a Fundamenta, és az Erste. 

Október 31-ig az OTP honlapján közzétett hirdetmény szerinti feltételekkel lehet még szerződést kötni, és a portfolio értesülései szerint annak a hatszázezer ügyfélnek, aki az OTP-nél vezeti a lakástakarék-számláját, nincs teendője. 

A parlament egy éve, 2018. október 16-án fogadta el rohamtempóban azt a törvényt, amivel megvonták a lakástakarékok mellé járó 30 százalékos állami támogatást. Továbbá 2019 tavaszán fokozatosan elhintették a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény részleteit, amivel szintén a lakástakarékoktól tereli magához az ügyfeleket az állam.

 

 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."