Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fagylaltból kézfertőtlenítő – egy dizájnvezérelt vállalkozás második élete

Fodor Zsolt előbb kitalálta és felfuttatta a közösségépítő vállalati fagyiztatást, majd miután a járvány összedöntötte alatta a piacot, egyedi tervezésű kézfertőtlenítő állomásokkal találta meg a kiutat. A Tündérgombóc és a Szia! projekt története.

Fodor Zsolttal éppen három évvel ezelőtt, 2017 júniusában beszélgettünk először. Dizájnvezérelt fagyis vállalkozása, a saját tervezésű, általa rajzolt és egyedileg legyártatott retro triciklijeivel futó Tündérgombóc akkor egy új üzleti modell küszöbén állt. A tipikusan egyéni vagy baráti fagylaltozást igyekezett céges környezetbe átültetni, és azt elérni, hogy egyre több vállalat lásson értéket az Icetime! néven futó szolgáltatás közösségépítő erejében.

A vállalati bónuszfagyizás be is jött: az első néhány céges megrendelés után tavaly már 140 rendezvényt tartottak, vagyis a Tündérgombóc triciklijei tavasztól őszig rengetegszer gurultak be egy-egy nagy irodaház épületébe, ahol az ott dolgozók az adott napon ingyen (a cég pénzén) és együtt fagyizhattak (kezdettől fogva a Major cukrászda fagylaltjából). „Volt olyan, hogy egy nagy osztrák ingatlanfejlesztő vállalat egyedül 17 000 gombócot rendelt. Minden dolgozójának csak egyet, de 11 irodaházuk van” – említi Zsolt az eddigi rekordot, amit több napon át, 3-4 fagyiskocsi és 8-10 ember párhuzamos „gombócozásával”