Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

necc_party

Ez nem szívből jövő retró – így lett üzlet a NECC Party-ból

Oszd meg!

A címlapon a Tankcsapda és a magyar könnyűzenei ipar – az összeállításban pedig a Halott Pénz mellett a Fish! zenekar sztorija. Senior Hal (Kovács Krisztián) egyik szerelemprojektje a NECC Party – a hülyülés gyanánt indult retróestékből mára fogalom lett. Most már szigorúan üzleti ügyként kezelik – miközben a hangulat ugyanaz, mint a kezdetekkor. Részlet az ehavi Forbesból, ami még a standokon. 

cover_july

 

2013-ban a sor a Király utcáig kígyózott, innentől belépőt kellett szedni, hogy megszűrjék a közönséget. A Gozsdu Manó Klubból (GMK) átmentek ezért az A38-ra. A sor a Petőfi-hídig állt.  (Azóta a hajót is kinőtték.) A NECC Party Krisztián szerelemprojektje volt, ami arról szólt, hogy a rockkoncertek után az emberek még maradnának, de nincs „rendes zene”. Senior Fish pedig gondolt egyet, és innovált a koncert után lézengőknek egy „zenei freak show-t” a kétezres évek vállalhatatlan diszkózenéjéből.

„Az Emergency House-tól a Back Street Boys-ig minden belefér. Ez nem szívből jövő retró, éppen azért eladható, mert két teljesen vállalható csávó csinálja.”

Ezt nem a Fish!-koncertek után nyomták le, hanem klubokban, tavaly már az Akvárium nagy hallját is megtöltötték, ma pedig simán eladnak 7000 jegyet a Budapest Parkba. Ezt a számot a top zenekarok is elfogadnák. A NECC persze olcsóbb, és szélesebb közönséget szólít meg, de így is nagy teljesítmény, hogy szinte megtöltik Budapest legnagyobb szabadtéri helyét – főleg úgy, hogy 4 éve 80 nézővel és ingyen kezdték.

Az A38-as bulik mutatták meg, hogy ebből üzlet is lehet, azóta szigorúan így is kezelik. Ebből a szempontból azzal is számolniuk kell, hogy megjelentek a NECC-klónok, akik őket próbálják másolni.

Borítókép: NECC Party az idei EFOTT-on. Fotó: NECC Party / Facebook

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő