Frei, Lovasi, Bata – és 25% tó a júliusi Forbesban

Standon a júliusi Forbes, a címlapon Frei Tamás, aki félretette legújabb könyvét, hogy a kávézóláncára koncentrálhasson. Komolyan gondolja, hogy Magyarországnak versenyeznie kell a magyarokért. Nincs nyár Forbes Balaton-összeállítás nélkül: megnéztük […]

Bővebben

Ez nem szívből jövő retró – így lett üzlet a NECC Party-ból

A címlapon a Tankcsapda és a magyar könnyűzenei ipar – az összeállításban pedig a Halott Pénz mellett a Fish! zenekar sztorija. Senior Hal (Kovács Krisztián) egyik szerelemprojektje a NECC Party – a hülyülés gyanánt indult retróestékből mára fogalom lett. Most már szigorúan üzleti ügyként kezelik – miközben a hangulat ugyanaz, mint a kezdetekkor. Részlet az ehavi Forbesból, ami még a standokon. 

cover_july

 

2013-ban a sor a Király utcáig kígyózott, innentől belépőt kellett szedni, hogy megszűrjék a közönséget. A Gozsdu Manó Klubból (GMK) átmentek ezért az A38-ra. A sor a Petőfi-hídig állt.  (Azóta a hajót is kinőtték.) A NECC Party Krisztián szerelemprojektje volt, ami arról szólt, hogy a rockkoncertek után az emberek még maradnának, de nincs „rendes zene”. Senior Fish pedig gondolt egyet, és innovált a koncert után lézengőknek egy „zenei freak show-t” a kétezres évek vállalhatatlan diszkózenéjéből.

„Az Emergency House-tól a Back Street Boys-ig minden belefér. Ez nem szívből jövő retró, éppen azért eladható, mert két teljesen vállalható csávó csinálja.”

Ezt nem a Fish!-koncertek után nyomták le, hanem klubokban, tavaly már az Akvárium nagy hallját is megtöltötték, ma pedig simán eladnak 7000 jegyet a Budapest Parkba. Ezt a számot a top zenekarok is elfogadnák. A NECC persze olcsóbb, és szélesebb közönséget szólít meg, de így is nagy teljesítmény, hogy szinte megtöltik Budapest legnagyobb szabadtéri helyét – főleg úgy, hogy 4 éve 80 nézővel és ingyen kezdték.

Az A38-as bulik mutatták meg, hogy ebből üzlet is lehet, azóta szigorúan így is kezelik. Ebből a szempontból azzal is számolniuk kell, hogy megjelentek a NECC-klónok, akik őket próbálják másolni.

Borítókép: NECC Party az idei EFOTT-on. Fotó: NECC Party / Facebook

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő