Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ennyivel gyorsabban lehet eladni egy panellakást Magyarországon egy családi házhoz képest

A panellakások keltek el a leggyorsabban 2019 első félévében Magyarországon, értékesítésük átlagos ideje az első hat hónap tapasztalatai alapján 70 napra tehető.

A legrövidebb idő – átlagosan mindössze két hónap – alatt Budán és a régióközpontokban keltek el a házgyári technológiával készült lakások.  Ezzel szemben a téglából épült otthonok átlagos értékesítési ideje 83 nap volt – áll az Otthon Centrum szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A külső pesti kerületekben és a vidéki városokban két és fél hónap alatt találtak gazdára az ingatlanok.  A főváros többi részén, valamint a 25 ezer főnél kisebb városok esetében az értékesítési idő két héttel hosszabb.

A panellakások népszerűsége elsősorban áruknak köszönhető, ugyanis a lakáspiacon  jelenleg a panel lakótelepi lakás a legmegfizethetőbb. A vásárlóknak a kellemes zöld, parkosított a környezet, a közelben elérhető  szolgáltatások és a jó tömegközlekedés miatt is esik erre a lakástípusra a választásuk.

A családi házak esetében az eladóknak továbbra is átlagosan fél évet, azaz mintegy 178 napot kellett várniuk a fizető vevőre.

Az idei esztendő első félévében a családi házak a 25 ezer főnél kisebb településeken keltek el leglassabban, az átlag értékhez képest 3-4 héttel hosszabb idő alatt. Ezzel szemben a fővárosban átlag 130 napot vett igénybe egy családi ház értékesítése.

Oszd meg!