Fotó: Fotó: CDC // Unsplash
Üzlet

Engedélyezték az Egyesült Királyságban a Pfizer és a Biontech közös vakcináját

Forbes
2020. december 02. 1 perc olvasás

Az Egyesült Királyság az első nyugati ország, ahol egy covid-elleni vakcina engedélyt kapott. Az első adagok már jövő héten megérkezhetnek az országba.

Beelőzte az Egyesült Királyság az Egyesült Államokat és az EU-t, az országban engedélyt kapott az első koronavírus elleni vakcina, írja a The Guardian nyomán a 444.hu. Az első adagok napokon belül megérkezhetnek az országba, összesen 40 millió adagot vásároltak.

Albert Bourla, a Pfizer (a vakcina egyik fejlesztőjének) vezérigazgatója történelmi pillanatnak nevezte az engedélyeztetést a vírus elleni harcban.

A tervek szerint az első adagok már jövő héten megérkezhetnek. Először az idősotthonok lakóit és személyzetét oltják be, ezután a 80 felettieket és az egészségügyi dolgozókat. A vakcina a kísérletek során 95 százalékos hatékonyságot mutatott.

A Pfizer és a Biontech gyógyszercégek által fejlesztett vakcina volt az első, ami megkezdte az engedélyeztetési folyamatot, a hét elején a Moderna is kezdeményezte az engedélyeztetést az európai és az amerikai hatóságoknál.

Borítókép: CDC // Unsplash