Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk már Zuckerbergnél is gazdagabb, ha így folytatja Bill Gates-t is lehagyja

Elon Musk Tesla-vezér került Mark Zuckerberg, a Facebook-alapítójának helyére, már ő a világ negyedik leggazdagabb embere.

A fordulat azután állt be, hogy hétfő délután bejelentették, hogy a Tesla csatlakozik az amerikai tőzsdén jegyzett legnagyobb vállalatok indexéhez az S&P 500-hoz – írja a forbes.com.

Nem elég csupán a méret, ahhoz, hogy valaki a híres S&P 500-as elitklub tagja legyen, több kritériumot is teljesíteni kell az indexbe való belépéshez (például legalább négy nyereséges negyedév is kell, a Tesla nemrég jelentette, hogy sorban az ötödik is összejött neki, a belépés tehát már érett egy ideje).

A bejelentés után a Tesla részvényei 10 százalékot emelkedtek, ami 8,3 milliárd dollárt adott Musk vagyonához. Az amerikai Forbes becslése szerint így

a 105,4 milliárd dolláros Musk lekörözte Zuckerberget, aki eddig 100,6 milliárd dolláros vagyonnal ült a negyedik helyen. 

Musk szerencsés évet tudhat maga mögött, a Tesla részvényei összesen 460 százalékot nőttek. Ez egy 76 milliárd dolláros plusz jelent Musk nettó vagyonához csak azóta, hogy a Forbes március 18-án lezárta a világ milliárdosainak listáját. Musk vagyona akkor 24,6 milliárd dollár volt. 

Összehasonlításképpen: jelenleg Bill Gates áll a harmadik helyen 118,6 milliárd dollárral, így könnyen lehet, hogy Musk hamarosan őt is megszorongatja.

Musknak 21 százalékos részesedése van a SpaceX űrkutatási vállalatban, ami augusztusban 46 milliárd dollárra becsültek a befektetői. A Tesla december 21-én fog csatlakozni az S&P 500-hoz, a bejelentés után kedden 8 százalékot nőttek a részvényei, és szerdán is folytatta a diadalmenetét. 

Oszd meg!

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."