Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk ismét csökkenti a Tesla Model 3 árát

A cég a vártnál kevesebbet adott el a Model 3 elektromos meghajtású szedán személyautóból, ezért már januárban csökkentette az érte kért összeget. Most még tovább mennek.

A Tesla szóvivője szerdán közölte, hogy most több mint ezer dollárral csökkentik a jármű árát, miután február 1-jén lezárták az ügyfélajánló programot. A cég már az év elején is lejjebb vitte az összeget, melyben szerepet játszott az is, hogy így ellensúlyozhatják a környezetvédelmi adókedvezmény mérsékelését.

A legolcsóbb változat most 42 900 dollárért (körülbelül 12 millió forintért) már megvásárolható az Egyesült Államokban, itthon ettől jóval borsosabb árat kérnek.

A Model 3 már így is rendesen felkavarta az állóvizet. Elon Musk még januárban jelentette be, hogy a gyártási költségek lefaragása miatt a teljes munkaidőben dolgozók 7 százalékát meneszti. Az alapító szerint a költségek csökkentése nélkül nem tudnák teljesíteni azt az ígéretet, mely szerint a vásárlók 35 ezer dolláros listaáron vehetik meg a Tesla Model 3-at.

Elon Musk kirúgott több mint háromezer embert

„Költség, költség, költség” – indokolt Musk. „A költségek csökkentésével tudjuk csak elérni a kedvezményesebb árakat, valamint azt, hogy pénzügyileg és gazdaságilag is fenntarthatóbbak legyünk.”

Az ár még mindig több mint a tervezett, ki tudja, mi lesz a cég következő lépése. A Portfolio már beszámolt arról, hogy hamarosan Európába is eljutnak az új Teslák.  A cikk szerint két modell közül lehet választani, a nagy hatótávolságú duplamotoros változat 55 400 euróba (17,8 millió forint), az erősebb Performance modell pedig 66 100 euróba (21,3 millió forint) kerül.

Ezekre az árakra jönnek még rá az extrák: egy pofásabb fényezésért kb 800 ezer forintot, egy nagyobb felniért akár félmilliót, fehér belső borításért további 300 ezret kell kiköhögni, ha pedig az Autopilotot is kérjük bele, akkor még egy használt autó árát, 1,7 milliót is ki kell fizetni.

Oszd meg!