Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elmarad a Volt Fesztivál és a Balaton Sound is

2020 után idén is elmarad a két nagy vidéki fesztivált. A szervezők szerint lehetetlen lenne nyár elején a biztonságos rendezés.

Az Index írta meg, hogy 2020-at követően idén sem rendezik meg a soproni Volt Fesztivált és a zamárdi Balaton Soundot sem.

A szervezők mindkét fesztivál Facebook-oldalán jelezték is egy-egy képpel, hogy már 2022-re készülnek.

Fülöp Zoltán a Balaton Sound fesztiváligazgatója a lapnak elmondta,

egyelőre nem látják realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turistaforgalom olyan mértékben újrainduljon, hogy a korábban megszokott több tízezer külföldi vendégre számíthassanak, emllett pedig a hazai vendégeik biztonsága és egészsége is mindennél fontosabb számukra.

„A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom Volt Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni” – idézi az Index Lobenwein Norbert Volt-alapítót.

A Sziget főszervezője valós kormányzati segítséget szeretne

Lobenwein szerint a járvány harmadik hullámában a jegyértékesítés elindításával sem tudnak tervezni, és „a háttérben azt is látják”, hogy sorra maradnak el a bizonytalanság miatt az előadók nemzetközi turnéi.

Az esetleges nyár végi, későbbi fesztiválrendezésről a szervezők azt mondták, a rendezvények mérete és nemzetközi léptéke miatt ez elképzelhetetlen, de bíznak benne, hogy „2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel” térhetnek vissza.

Borítókép: Volt Fesztivál / Facebook

Oszd meg!