Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elkelt a Neckermann magyarországi cége, hazai befektető a vevő

Hazai befektető vette meg a Neckermann magyarországi cégét, írja a Turizmus.com. A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. új tulajdonosa a Salesinflames Kft., melynek egyik tulajdonosa, Szügyi Gergely egyben a Central Médiacsoport gazdasági igazgatója is.

Mint ahogy a Turizmus.com is írja, Szügyi menedzseri pozíciót tölt be a Central tulajdonosa, Varga Zoltán több vállalkozásában is (például igazgatósági tag a Varga többségi tulajdonában lévő Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelőben).

Varga a Forbes januári becslése alapján az ország 24. leggazdagabb embere, vagyonát 44,9 milliárd forintra becsültük.

A cég eddigi tulajdonosa az ausztriai Thomas Cook Austria AG volt, melynek brit anyavállalata szeptember végén jelentette be fizetésképtelenségét (az osztrák leány szeptember 25-én, két nappal később ment csődbe).

A magyarországi Neckermann az egyik legnagyobb utazási irodaként 2018-ban több mint 21 milliárd forint értékben forgalmazta termékeit és szolgáltatásait, adózott eredménye 651 millió forint volt.

Oszd meg!