Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Elkelt a Neckermann magyarországi cége, hazai befektető a vevő

Hazai befektető vette meg a Neckermann magyarországi cégét, írja a Turizmus.com. A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. új tulajdonosa a Salesinflames Kft., melynek egyik tulajdonosa, Szügyi Gergely egyben a Central Médiacsoport gazdasági igazgatója is.

Mint ahogy a Turizmus.com is írja, Szügyi menedzseri pozíciót tölt be a Central tulajdonosa, Varga Zoltán több vállalkozásában is (például igazgatósági tag a Varga többségi tulajdonában lévő Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelőben).

Varga a Forbes januári becslése alapján az ország 24. leggazdagabb embere, vagyonát 44,9 milliárd forintra becsültük.

A cég eddigi tulajdonosa az ausztriai Thomas Cook Austria AG volt, melynek brit anyavállalata szeptember végén jelentette be fizetésképtelenségét (az osztrák leány szeptember 25-én, két nappal később ment csődbe).

A magyarországi Neckermann az egyik legnagyobb utazási irodaként 2018-ban több mint 21 milliárd forint értékben forgalmazta termékeit és szolgáltatásait, adózott eredménye 651 millió forint volt.

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.