Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egymilliárd dollárt buktak pár óra alatt a Snapchat tulajdonosai

A 4%-os felhasználószám-növekedés kevésnek bizonyult, fejest ugrottak a mélybe a részvények.

A Snapchat márciusban indult a tőzsdén, és már akkor sok befektető szabadulni igyekezett a részvényektől – kivéve a tulajdonosokat, Evan Spiegelt és Bobby Murphy-t.  Spiegel szerint idén már nem is tervezik, hogy részvényt adjanak el, pedig lehet, hogy ezt meg fogják bánni – figyelmeztet az amerikai Forbes.  Csütörtökön a vállalat bejelentette a második negyedéves eredményeit, a részvények pedig fejest ugrottak a mélybe- 17%-ot csökkentek néhány óra alatt.

 Ez nagyjából fejenként 500 millió dollárba fájt a két alapítónak – a reggelt még 3,1 milliárdos vagyonnal kezdték, este hétre ebből csak 2,6 milliárd maradt.

A riportból kiderült, hogy a Snapchat az utóbbi negyed évben erősen lelassult növekedést produkált. Csupán 7,3 millió új felhasználójuk lett (4%-os növekedés), és a 186,8 millió dolláros bevételt sem sikerült megugrani, csaupán 181,7 millió futott be. Az elemzők azt várták, hogy a részvények értéke maximum 14 centet csökken, de ez magasabb lett végül, 16 centtel kevesebbet ér most egy Snap-részvény, mint az előző negyedévben.

Persze az alapítók még így is tapsolhatnak, mert ezek az eredményen nem olyan rosszak, mint amiket májusban kaptak –akkor 24% os volt a részvényár-zuhanás, Spiegelék 1,2 milliárdot vesztettek. A két alapító vagyona most nagyjából a fele annak, ami az IPO napján még az övék volt.

Mi lesz most? Még van egy csomó idejük visszakeresni az elvesztett pénzt, de simán lehet az is, hogy még többet buknak.

 

Oszd meg!