Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egyelőre nem kell lehúznia a rolót a német-olasz étteremláncnak

Bár a pénzügyi gondjai nem oldódtak meg, egyelőre megkapta a túléléshez szükséges 30 millió eurós hitelt a kölni központú Vapiano.

A német lánc megkapta a működéséhez szükséges 30 euró hitelt és harmadszorra is elhalasztották a pénzügyi beszámolója leadási határidejét, ezúttal június 18-ig kaptak időt.

Az étteremlánc elsősorban a gyors ütemű, ezért sokszor megalapozatlan döntéseken alapuló nemzetközi terjeszkedés miatt került bajba, de több alkalommal keveredtek munkaügyi és közegészségügyi botrányokba.

Az itthon is ismert Vapiano története 2002 októberében indult, amikor a hamburgi Hohe Bleichen nevű belvárosi utcácskában megnyílt az első éttermük és azt talán még az öt alapító sem sejthette, hogy tíz év múlva már száz étteremben főzik a pastát, újabb hat év elteltével pedig megnyílik a koppenhágai, egyben kétszázadik üzletük. Közben pedig tőzsdére mennek – és olyan mély gödörbe kerülnek, amiből nem biztos, hogy ki tudnak kapaszkodni – írtuk korábbi cikkünkben.

A Tchibo is futhat a pénze után, ha bebukik az itthon is népszerű étteremlánc

A Vapiano jelenleg a világ 5 kontinensén, 33 országban van Brazíliától Japánig, Chilétől Egyiptomig.

Oszd meg!