Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egy nap alatt rengeteget kerestek a Spotify alapítói a tőzsdén

Három órával a kereskedés megnyitása utána a Spotify Technology részvényeivel 165,90 dolláros áron kezdtek el kereskedni a New York-i tőzsdén – írja a Forbes.com. Záráskor 149,01 dollárt értek a részvények, ami 26,6 milliárdos cégértéket jelent, jóval nagyobbat, mint amire az elemzők korábban számítottak (12 milliárdra). A Spotify szokatlan tőzsdei bevezetést választott: nem volt bevezetési ár és új részvények, de ezzel befizetendő díjat is elkerültek, a befektetők pedig eladhatják részvényeiket – viszont nem látszik belőle egyértelmű egy cég értéke.

A Spotify zenei streaming szolgáltatót 2006-ban alapította a svéd Daniel Ek és Martin Lorentzon. A szolgáltató mára 61 országban van jelen, 159 millió átlagos havi felhasználóval és 71 millió fizetős feliratkozóval. Az alapítók szerint ezek a számok dupláját jelentik legnagyobb versenytársuknak, az Apple Musicnak.

A két alapító részvényei dollármilliárdokat érnek, Ek a cég CEO-jaként 9,2 százalékos részesedéssel bír, ami 2,45 milliárd dollárt jelent, Lorentzon 12,25 százalékos részesedése 3,26 milliárdot ér.

 

Oszd meg!