Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egy magyar nő, aki a pénzügyi terrorizmus ellen harcol

Négy nő, négy külföldön élő magyar nő, akik nagy karriert futottak be. A januári Forbesban.

A Forbes nyomtatott kiadásában korábban mutattunk be már külföldön sikeresen vállalkozó magyar nőket, az idei évet négy olyan nővel kezdjük, akik vállalati szinten értek el sokat. Hanke Anikó egy válás után maradt két gyerekkel egyedül Németországban és nem a kifogásokat kereste, nem folyamodott segélyért, hanem elkezdett keményen dolgozni. A Lufthansánál kezdte, majd az SAP-nál futott be elképesztő karriert, miközben újabb végzettségeket szerzett, ma már tanít is. Miközben a magánélete korántsem szokványosan alakult.

Találtunk egy pénzügyi bűncselekmények ellen küzdő bankárnőt is New Yorkban, aki olyan bankoknál volt alelnök, mint az UFJ vagy a HSBC. Zsuzsana N. Degia családja egy román faluból, Lugosból menekült Ceaușescu diktatúrája ellen, Amerikában pedig közelről élte át 9/11-et, most a pénzügyi terrorizmus ellen harcol.

Jakab Zsuzsanna a WHO európai regionális igazgatója, második ciklusát tölti a poszton Koppenhágában, és nem kevés áldozatot hozott ezért. Pákozdi Katalin pedig egyike a legjobb epernemesítőknek Európában, egy angliai bázison fejlesztette például Anglia 2016-os legfinomabb eprét.

A négy élettörténet részletesen a januári Forbesban.

Oszd meg!