Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bevásárolt a Dropbox, szerződéseket is lehet majd kötni a felhőjében

A kis- és közepes vállalkozások digitális adminisztrációjából harapna egy szeletet az üzlettel a felhőszolgáltató.

Január 28-án jelentette be a Dropbox, hogy felvásárolja a HelloSignt – írja a Techcrunch.

A felhőtárolójáról ismert amerikai vállalat 230 millió dollárt, mintegy 64 milliárd forintot tett le az asztalra a startupért.

A HelloSign kisméretű dokumentumokat, szerződéseket képes egyszerű munkafolyamatba szervezni, valamint lehetővé teszi a jogilag is kötőerejű digitális aláírásokat. A cég megoldását eddig olyan ügyfelek alkalmazták, mint a Samsung, a Twitter, vagy az autómegosztás-szolgáltató Lyft.

Quentin Clark, a Dropbox főmérnöke az akvizícióról elmondta, hogy ez nem pusztán a Dropbox repertoárjának bővítéséről szól, hanem a cég hosszútávú víziójáról is: ugyanis a HelloSign 2017-ben vette fel szolgáltatásai közé a munkafolyamat-menedzsmentet, valamint saját API (alkalmazásprogramozási felület) fejlesztésébe is rengeteget fektettek, ez pedig kulcsfontosságú volt a felvásárlásban.

A dokumentumkezelés a kis- és közepes vállalkozásoknál javarészt még mindig manuálisan, papíralapon történik, még a tengerentúlon is.

A HelloSign kezelni tudja az ingatlan-, biztosítási és cégen belüli adminisztratív dokumentumokat, így a Dropbox nagyobb elérést és bevételnövekedést remélhet ebben a piaci szegmensben

– nyilatkozta a Techcrunch által megkérdezett piaci szakértő. A bejelentett vételárat ahhoz képest magasnak tartja, hogy a startup 2011 alapítása óta összesen 16 millió dollár (nem egészen 4,5 milliárd forint) forrást vont csak be, ami arra utal, hogy több kérő is versenghetett a cégért.

Az integráció valószínűleg nem okoz majd nagy kihívást: a HelloSign az egyik legelső alkalmazás volt, ami megjelent a Dropbox Extensions beépülő bővítménykínálatában, amit tavaly indítottak.

A Dropbox kötelékén belül, de független entitásként fog tovább működni a HelloSign, de ahol logikus, ott integrálni fogják a két cég termékeit – mondta Quentin Clark, ugyanakkor hozzátette, hogy még túl korai arról beszélni, pontosan milyen struktúra szerint fog együttműködni a két cég.

Fotó: Dropbox // Facebook

 

Oszd meg!