Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Facebook

Digitális borravaló és újabb vidéki városok – terjeszkedik itthon a finn kajastartup

Három vidéki nagyvárosban és új üzleti szolgáltatással erősít Magyarországon a finn ételkiszállító startup, a Wolt. 

Kevesebb, mint másfél éve jelent meg Budapesten a finn központú gasztrotech cég, a Wolt. Az ételkiszállító startup félórás kiszállítási időt teljesít a fővárosban, miközben a futárokat nyomon tudják követni az ételrendelők. Nagy újdonság volt, hogy kínálatukban megjelentek prémium éttermek is, mivel logisztikailag meg tudták oldani, hogy kiszállítsák az ő termékeiket is.  

A vállalat most azt közölte a Forbes.hu szerkesztőségével, hogy nemcsak külföldön, de Magyarországon is tovább terjeszkedik: az elmúlt hónapban elindították a győri, pécsi és debreceni házhozszállítást, az étteremportfolió folyamatos erősítése mellett a további vidéki terjeszkedés is a vállalat tervei között szerepel. Budapesten is volt nagy dobásuk, nemrég a főváros egyik legnépszerűbb thai étteremláncát, a Padthai wokbart vonták be kiszállítási körükbe.

Több mint 500 étterem, 1000-nél is több futár, csaknem 200 000 regisztrált felhasználó és a főváros mellett 3 megyeszékhely – a magyar piacon is elég gyorsan skálázódik a cég. Van is miből.  Idén 160 millió dolláros befektetést vont be a vállalat, összesen pedig már 175 millió dolláros tőkeinjekciónál tartanak, amely biztosítja, hogy töretlenül összpontosítsanak a növekedésre abban a több mint 60 városban, ahol jelen vannak szolgáltatásukkal. A központi cégben több, mint 600 fő dolgozik, akik közül 100 fő kimondottan a fejlesztésre koncentrál. 

Digitális borravaló, okosabb útvonaltervezés 

A Wolt a stabil nemzetközi háttérnek köszönhetően folyamatosan lépést tart a technológia fejlődésével. A 100 fős finnországi programozógárda olyan fejlesztéseken dolgozik, mint például az útvonaltervező algoritmus tökéletesítése, új fizetési módok hozzáadása vagy az éppen nemrég elindított borravalóadási lehetőség a futároknak az appon keresztül, amely sok kellemetlenségtől szabadítja meg a felhasználókat. 

Az ételkiszállítási piacban magyar startupok is lehetőséget láttak, a Wolt és a Netpincér Go azonban letarolta a piacot – nemcsak a technológiai és pénzügyi erőfölényük miatt alakult ez így. A piacon az első fecskének számító startup alapítói nemrég őszintén beszéltek arról, hol rontották el. 

Forbes Fuckup sztorik: Egész jó, hogy csak ennyit buktunk

 

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.