Joe Rogan a The Joe Rogan Experience nevű podcastban. Forrás: Joe Rogan hivatalos oldala
Fotó: Joe Rogan a The Joe Rogan Experience nevű podcastban. Forrás: Joe Rogan hivatalos oldala
rövid hír

A Spotify CEO-ja is megszólalt a Rogan-balhé kapcsán

Forbes
2022. február 04. 2 perc olvasás

A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek szerdán beszélt a Joe Rogan-botrányról, amelyet a komikus kavart podcastjeiben tett megnyilvánulásaival. Ek szerint a cég „a kreatív önkifejezést a felhasználók biztonságával igyekszik kiegyensúlyozni.”

„Nem kérdés, ez egy nagyon összetett eset – mondta Ek Joe Rogan-botránnyal kapcsolatban a vállalat február eleji pénzügyi megbeszélésén. – Viszont nagyon büszke vagyok azokra a lépésekre, amelyeket az orvosi és tudományos csoportok észrevételeit követően tettünk.”

A cég a tavalyi évet 180 millió előfizetővel zárta, a tőzsdén azonban több, mint 20 százalékos visszaesést produkált Rogan balhéja, amely az utolsó negyedéves kimutatások után gyenge irányadónak bizonyul az idei évre, írja a CNN.

Rogant a coviddal és az oltásokkal kapcsolatos álhírterjesztéssel vádolták. Mivel „The Joe Rogan Experience nevű podcastje az egyik legismertebb műsor, rengeteg emberhez eljutnak a gondolatai. Neil Young zenész példáját követve több előadó is bojkottal fenyegette meg a Spotify-t, mivel a vállalat Rogan mellett állt ki.

A visszaesés után a Spotify bejelentette, hogy tartalommal kapcsolatos figyelmeztetést adnak ki minden coviddal foglalkozó podcasthez. A figyelmeztetés linkként funkcionál és a hallgatókat egy coviddal kapcsolatos oldalra irányítja, amely hiteles forrásként szolgálhat.

Szerdán Ek azt mondta, a cég nem változtatja meg az irányelveit egyetlen előadó, sem bárki más médiafelhívása miatt.

Bár Joe rengeteg hallgatóval rendelkezik, az irányelvek rá is ugyanúgy vonatkoznak. Ek azt is megjegyezte, hogy Rogan a platform első számú podcastere, több mint kilencven piacon.

A vezérigazgató hozzátette, hogy az elmúlt hetek rengeteg tapasztalatszerzési lehetőséget jelentettek a cég számára is. „Rengeteg munka vár ránk. De örülök, hogy a Spotify már most alkalmaz olyan soha nem látott lépéseket, amelyek segítenek a félreinformálás elkerülésében és könnyebb áttekinthetőséget nyújtanak.”

A hét elején Rogan bocsánatkérése végül látszólag helyreállította az egyensúlyt és a platform befektetői is megnyugodhattak. „Nem a hamis információkeltés a célom – mondta Rogan vasárnap egy Instagram-videóban. – Ez a podcast számomra csakis arról szólt, hogy dumálgassak emberekkel és érdekes beszélgetésekben vehessek részt.”

Borítókép: Joe Rogan a The Joe Rogan Experience nevű podcastban. Forrás: Joe Rogan hivatalos oldala