Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Dancsó Péter új céget alapított, saját márkát szeretne, és külföldön gyarapítaná tovább a Videómániát

Videoklipeket forgatna, mi több, saját márkán töri a fejét, de még nem döntötte el, zokni lesz, meggysör, vagy valami egészen más. Az excentrikus videós, akit sokan a magyar Youtube rocksztárjának gondolnak, ritkán ad interjút, de a Forbesszal kivételt tett. Dancsó Péter teljes portréja az augusztusi lapszámban olvasható.

Zárkózott, maximalista figura, aki éjjel-nappal videókat készít – és akinek a legjobb sem mindig elég jó. Dancsó Péter Videómánia című Youtube-csatornája a magyar nyelvű csatornák közül elsőként lépte át az egymilliós feliratkozószámot.

Az idén tízéves csatorna sok változást megélt, a kezdeti filmelemzések és -kritikák mára saját videoklipeknek és tévés/internetes paródiáknak adták át a helyüket. Péter szerint a Videómánia fejlődése organikus folyamat volt, ami mellett bevallottan jutott tér a tudatos márkaépítésnek is.

A Forbes 2020. augusztusi címlapja

És ha már klipek: Péter egy szláv tematikájú rapszámmal jelentkezik majd, aminek szövege és felépítése célszerűen igyekszik túlmutatni a Youtube magyarországi keretein. Ezzel vonzana be új, külföldi nézőket a csatornára, hogy még tovább növekedhessen. Persze így is meglehetősen ismert személyiség, a Forbes reprezentatív felmérése szerint ő a legkövetettebb celeb az országban.

„Általában azonnal veszik elő a telefont, képet kérnek. Ezzel nincs semmi baj. De van, hogy utólag kötnek belém, miután megkapták, amit szerettek volna. A kétszínűséget nem bírom” – mondja a néha tolakodó rajongókról.

Bár sokáig csak cinikus humoráról híres videói voltak az egyetlen bevételi forrása, nemrég új Kft.-t alapított, amivel szintén videókat, elsősorban videoklipeket forgatna. Stábjával nemrég beszerzett egy profi kamerát is, amit 65 ezer forintos napidíj ellenében ad bérbe, és persze saját videóiban is használja, hogy jobb minőségű felvételeket készíthessen*. Azt mondja, bár szerepelt tévében is, neki a Youtube marad az otthona, saját főnökeként ott tud igazán kiteljesedni.

Arról, hogy miként jutott idáig, mit gondol az irányítás fontosságáról, hogyan dolgozik és védi a magánéletét, a Forbes augusztusi számában olvasható portrécikkben derülnek ki részletek.

*Megjegyzés: a lap egyik képalájában tévesen hatezerforintos ár szerepel. Ez viszont csak egy kiegészítő kijelző napi bérleti ára, a kamera ennél többe kerül. A hibáért elnézést kérek.

Borítókép: Dancsó Péter a Special Effects Media irodájában. Fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!